pondelok 8. marca 2010

Granadír / Potatoes with pasta




ČO POTREBUJETE:

4 stredné veľké zemiaky
hrsť cestovín

soľ
1 plochá lyžička sladkej mletej papriky
4-6 strúčikov cesnaku (pridajte si viac, či menej alebo ho celkom vynechajte, podľa vašej chuti)
troška mletého čierneho korenia
voda





AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky okrájame, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, odložíme bokom do ďalšieho použitia.



Dáme si variť cestoviny do vody (netreba ju soliť). Uvaríme podľa návodu na obale a na skus.



Kým sa varia cestoviny, zohrejeme trocha oleja v panvici. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka.



Pridáme sladkú mletú papriku a hneď pridáme nakrájané zemiaky (môžeme niektoré kúsky popučiť) a uvarenú cestovinu.



Pridáme soľ ak treba, mleté korenie a premiešame. Minútku ešte nad ohňom premiešavame.



Ak by bol granadír veľmi suchý, pridáme trošička vody, v ktorej sa varili zemiaky.



Môžete podávať napríklad so nakladanou uhorkou alebo kapustovo-mrkvovým šalátom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára