pondelok 8. marca 2010

Granadír / Granadeer (potatoes with pasta)





ČO POTREBUJETE:

4 stredné veľké zemiaky / 2 medium size potatoes
hrsť cestovín / handful of pasta
soľ / salt
1 plochá lyžička sladkej mletej papriky / 1 flat tsp paprika powder 
1 červená cibuľa / 1 red onion
4-6 strúčikov cesnaku (pridajte si viac, či menej alebo ho celkom vynechajte, podľa vašej chuti) / 4 to 6 garlic cloves (use more or less or don't use at all, this is optional)
troška mletého čierneho korenia / pinch of black pepper powder 
voda / water







AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky okrájame, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Peel potatoes, cut them into cubes and cook in the water with salt for approx 10 min. Strain and keep aside.

Dáme si variť cestoviny do vody (netreba ju soliť). Domáce cestoviny stačí variť 3 minúty. / Boil pasta in the water (don't add the salt).

Kým sa varia cestoviny, zohrejeme trocha oleja v panvici. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka. / While the pasta is cooked heat some oil in the pan. Add chopped onion and garlic and fry on low heat until onion is soft.

Pridáme sladkú mletú papriku a hneď pridáme nakrájané zemiaky (môžeme niektoré kúsky pooučiť) a uvarenú cestovinu. / Add paprika powder and immediately add cooked potatoes (you can crush few pieces) and cooked pasta.

Pridáme soľ ak treba, mleté korenie a premiešame. Minútku ešte nad ohňom premiešavame. / Add salt if needed, black pepper powder and mix. Heat through for about a minute. 

Ak by bol granadír veľmi suchý, pridáme trošička vody, v ktorej sa varili zemiaky. / If granadeer is too to dry add little bit of water in which you cooked potatoes.


Môžete podávať napríklad so zaváranou uhorkou alebo kapustovo-mrkvovým šalátom. / Serve with gherkins or with cabbage and carrot salad.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára