ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):
kúsok kuracieho mäsa (z prs)
1 mrkva
hrsť sušeného cícera
1 malá cibuľa
1 strúčik cesnaku
štipka bieleho korenia
použila som sušené bylinky, štipku z každého :
tymián, bazalka, majorán, petržlen
soľ
vyvar kuraci
kúštik masla
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšom hrnci roztopíme maslo a na ňom orestujeme nasekanú cibuľu. Pridáme nastrúhaný cesnak. Ďalej pridáme kuracie mäso, nakrájanú mrkvu a už mäkký, uvarený cícer. Posypeme bylinkami, zalejeme 2 hrnčekmi vyvaru, osolíme. Pridáme biele korenie a varíme 15 minút prikryté, na miernom ohni.
Príprava sušeného cícera:
Sušený cícer si na noc namáčame. Ráno vodu scedíme a dáme novú. Uvaríme ho domäkka. Nesolíme!
Ak používame čerstvé bylinky, zaviažeme ich všetky do gázy, ktorú do polievky ponoríme a po dovarení gázu s bylinkami vyberieme a dáme preč.
Miska, dnes citam -hltam- tvoju knizku :) velmi sa tesim a neviem co ma to napadlo - chcela som sa prepracovat k tvojmu prvemu blogovemu prispevku a slo to celkom ze rychlo. knizka sa mi paci a o tom este potom. :)
OdpovedaťOdstrániťJej Andrejka, som velmi rada, ze sa ti knizka paci :)
Odstrániť