Toto je jednoduchá verzia baranieho karí, nie typický indický recept.
ČO POTREBUJETE:
1 kg baranieho mäsa
4 veľké červené cibule
1 lyžička zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
1 lyžička garam masala
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky pálivého čili korenia
soľ
200ml kokosového mlieka
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, zázvorovú a cesnakovú pastu a kurkumu. Necháme vychladnúť a vymixujeme spolu s trochou vody na hustú omáčku.
Omáčku vylejem do hrnca, pridáme mäso, čili korenie, osolíme, zalejeme pohárom vody a varíme domäkka, približne 1 a 1/2 hod - 2 hod. (záleží na kvalite mäsa). Počas varenia kontrolujeme, aby stále bola v hrnci nejaká tekutina.
Potom pridáme garam masala a zalejeme kokosovým mliekom; povaríme ďalších 5 minút.
Podávame s dusenou ryžou, cibuľou nakrájanou na pol mesiačiky a citrónom, ktorým pokvapkáme cibuľu.
Ak použijete čerstvý strúhaný kokos, treba ho opražiť spolu s cibuľou a potom rozmixovať na omáčku. V tom prípade už kokosové mlieko nepoužívame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára