utorok 23. marca 2010

Sol kadhi

Po výdatnom jedle sa v štátoch Maharashtra a Goa zvyčajne podáva Sol kadhi, ktoré pomáha tráveniu. Môže sa však podávať aj k ryži na jej zvlhčenie. Je výborné počas horúcich dní. Viac o tom, čo je to Kokum na tomto linku.




ČO POTREBUJETE:

20 lupienkov Kokum

nastrúhaný čerstvý kokos z 1/2 orecha

1 - 2 zelené chilli papričky (nemusia byť)

1/2 lyžičky rímskej rasce 

2 strúčiky cesnaku

kúsok čerstvého zázvoru 

štipka soli (alebo čierna soľ Kala namak)

voda

čerstvá koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:

Do 200ml vody namočíme kokum, pridáme a necháme lúhovať asi 30 minút. 

Nastrúhaný kokos dáme do mixéra spolu s ostatnými surovinami a namočenými kokum lupienkami, pridáme aj vodu, v ktorej sa kokum lúhoval a vymixujeme. 

Toto vylejeme do plátienka (alebo na sítko) a vytlačíme do misky všetku tekutinu, ktorú môžeme dostať. Dužinu z plátienka vrátime do mixéra, znova pridáme 1 pohár vody, vymixujeme a znova dáme do plátienka a vodu vytlačíme tak ako prvýkrát.

Pridáme troška nasekanej koriandrovej vňate a premiešame. (Tento krok môžeme vynechať.)

Podávame vychladené, prípadne aj s kockami ľadu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára