Slovenská národná klasika 🤩
ČO POTREBUJETE:
syr na vyprážanie (eidam, michalovská tehla)
na obalenie:
múka
vajcia
strúhanka
zemiaky
voda
prášok do pečiva
soľ
sušený majorán
olej
na tatarku:
200g majonéza
1 plná lyžička medovej horčice
1 sterilizovaná uhorka
1/2 malej červenej cibule
troška nálevu z uhoriek (ak treba)
štipka mletého čierneho korenia
soľ na dochutenie (ak treba, ja som nesolila, nálev aj majonéza obsahovali dosť soli)
AKO POSTUPOVAŤ:
Syr:
Syr nakrájame na plátky. Obalíme každý najprv v múke, potom v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Znova vo vajciach a v strúhanke. Keď máme všetky kúsky obalené, uložíme ich na 1 hodinu do mrazničky (zatiaľ si pripravíme zemiaky a dáme ich piecť).
Potom poriadne zohrejeme olej s ghee, ohen zmiernime a syr na miernom ohni vypražíme z oboch strán do zlatista.
V Indii som zatiaľ nenašla syr, ktorý by bol ideálny na vyprážanie, každý sa roztiekol aj pri zmrazení. Zároveň tu nemáme veľa na výber, možno vo veľkomestách sa dá niečo nájsť, ale predpokladám, že to budú prehnané ceny. Takže v surovinách odporúčam skôr vhodný syr na slovenskom trhu.
Zemiaky:
Zemiaky okrájame, umyjeme a nakrájame. V hrnci dáme zovrieť vodu, pridáme 1/3 lyžičky prášku do pečiva a pridáme zemiaky. Varíme ich 5min a scedíme. Rozložíme ich na pekáč, osolíme, poprášime majoránom a prelejeme trochou oleja. Premiešame. Pečieme na 190-200st., 30min, potom vyberieme, premiešame a znova pečieme 30min.
Tatarka:
Majonézu, horčicu, čierne korenie zmiešame v miske. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú uhorku a premiešame. Ak treba dosolíme a zriedime nálevom z uhoriek. Dobre vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára