streda 14. februára 2024

Jablkový perník / Apple gingerbread cake

 

ČO POTREBUJETE:

suché suroviny:

100ml múky (Maida)

100ml múky (Atta)

(alebo 50ml múky Atta + 50ml mletých mandlí)

štipka soli

80ml kryštáľového cukru

1 plochá lyžička prášku do pečiva

1 plochá lyžička perníkového korenia


mokré suroviny:

 50ml oleja

1 vajce 

100ml mlieka


1 jablko


AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame suché suroviny. Pridáme mokré suroviny a dobre premiešame. Pridáme najemno nastrúhané jablko a premiešame. (Pre viac nadýchané cesto si bielok z vaíčka vyšľaháme zvlášť a zľahka ho vmiešame do cesta po pridaní jablka.) Cesto vylejeme do olejom vytretého pekáčika a koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180st, asi 35min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára