ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
200g paneer
na mandľovú pastu:
veľká hrsť mandlí
voda na ich namočenie
na cibuľovú pastu:
olej
2 väčšie červené cibule
ďalej na karí:
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
3 klinčeky
kúsok škorice
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
2 lyžice bieleho nesladeného jogurtu
1 lyžička citrónovej šťavy
2 lyžičky ghee
soľ
1 lyžička cukru
voda podľa potreby
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mandle namočíme 30min v teplej vode. Potom ich s trochou vody rozmixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
V kadhai zohrejeme trocha oleja a restujeme na ňom nakrájanú cibuľu, až kým nezmäkne. Necháme ju trocha vychládnuť a potom rozmixujeme na pastu, bez pridania vody. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
V tom istom kadhai zohreme trocha oleja, pridáme rímsku rascu, bobkový list, kardamóm, klinčeky, škoricu a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, pripravenú cibuľovú pastu a na miernom ohni restujeme asi 8-10min. Občas premiešame.
Pridáme kurkumu, kašmírske chilli korenie a garam masala, premiešame a restujeme na miernom ohni asi 2min.
Pridáme jogurt, premiešame a restujeme asi 5min. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
Ďalej pridáme mandľovú pastu a vodu, tak aby sme dostali krémovú konzistenciu karí. Dobre rozmiešame.
Pridáme ghee, cukor a soľ, premiešame. Varíme na miernom ohni, zakryté pokrievkou, až kým sa olej neoddelí.
Pridáme sušené lístky senovky gréckej a premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájaný paneer, nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme karí varom a odstavíme z ohňa. Necháme ho zakryté postáť 10min.
Podávame s plackami ako napr.: Naan, Kulcha, Paratha alebo Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára