ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):
100ml lúpanej červenej šošovice
1 väčší zemiak
1 väčšia mrkva
1 plátok masla
troška oleja pod maslo
troška oleja pod maslo
soľ
štipka sušenej bazalky
štipka sušeného majoránu
700ml vývaru (alebo voda + 1/3 - 1/2 lyžičky podravky; ak použijeme podravku, budeme menej soliť)
AKO POSTUPOVAŤ:
Dáme si do hrnca roztopiť maslo a troška oleja, aby maslo nehorelo, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný zemiak a chvíľku na silnom ohni opekáme.
Zalejeme to vývarom, pridáme prepláchnutú šošovicu, privedieme k varu a oheň zmiernime.
Osolíme, pridáme majorán, bazalku a polievku varíme na miernom ohni s odchýlenou pokrievkou (inak vám to vykypí), kým zelenina nezmäkne a šošovica sa trocha nerozvarí.
Výsledná polievka je polohustá.
3x mnaaam! Strasne mi chutila a celu rodinu som ju nutila jest. S dovolenim si kopirujem recept a budem casto varit. Vdaka!
OdpovedaťOdstrániťSuper :) Ja ju mam tiez rada, asi aj radsej, nez moje decka. Tie su skor slizove.
Odstrániť