utorok 20. apríla 2010

Hrachová krémová polievka / Creamy split peas soup


Hrachova kremova polievka


ČO POTREBUJETE:

100ml sušeného, žltého, lúpaného hrachu

voda alebo vývar
1 bobkový list

kúsok údenej bravčovej slaniny
1 malá červená cibuľa

1/2 lyžičky mletej sladkej papriky

1/4 - 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička sušeného majoránu

soľ
1 - 2 strúčiky cesnaku
1 lyžica sladkej smotany


Hrachova kremova polievka


AKO POSTUPOVAŤ:

Hrach si na noc namočíme vo vode (ja ho dávam v miske s vodou do chladničky, aby mi v tom teple neskysol).

Na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Zaprášime mletou paprikou, premiešame a pridáme hrach, bobkový list, vodu (alebo vývar), mleté čierne korenie, majorán a varíme na miernom ohni domäkka. Necháme to trocha vychládnuť. Vychládnutú zmes dáme do mixéra a vymixujeme dohladka.

Vymixovanú zmes vrátime do hrnca, privedieme k varu. Pridáme prelisovaný cesnak, lyžicu smotany a vodu (alebo vývar) podľa potreby na dosiahnutie krémovej polievky. Osolíme, premiešame a 5 minút povaríme. Odstavíme z ohňa a môžeme podávať.

Môžeme podávať s krutónmi a hrach je možné nahradiť cícerom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára