ČO POTREBUJETE:
1/2kg kuracích pŕs
2 lyžice mandlí
2 stredne veľké paradajky
1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
2 väčšie strúčiky nastrúhaného cesnaku
1 lyžička Garam masala
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu
1 lyžička kašmírskeho čili korenia
olej + maslo
1 veľká červená cibuľa
soľ
voda podľa potreby
50ml sladkej smotany
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mandle v mixéry rozdrvíme. Pridáme k nim do mixéra nakrájané paradajky, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu. Ak treba, pridáme trocha vody.
Do misky si dáme očistené, na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia. Pridáme mandľovú pastu a jogurt a dobre premiešame. Pridáme čili korenie a zasa premiešame. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie celú noc.
V kadhai si zohrejeme olej a plnú lyžicu masla. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a na miernom ohni restujeme, kým cibuľa nezmäkne, asi 10min. Občas premiešame.
Pridáme marinované mäso, soľ a opekáme na miernom ohni približne 10 minút. Občas premiešame. Pridáme smotanu, premiešame a prikryté varíme na slabom ohni 15 minút. (Ak treba, doladíme hustotu karí pridaním vody.) Pridáme nasekanú čerstvú koriandrovú vňať a premiešame.
Dnes jsem uvařila toto jídlo jako první z těchto stránek a musím říct, že to bylo výborné! I basmati je podle těchto stránek dokonalá (jak je v názvu :-))Prostě skvělé stránky :-) ! Děkuji.
OdpovedaťOdstrániťDakujem Katka, som velmi rada, ze chutilo :)
OdstrániťVýborné, dnes som to varil a paráda :)Tak isto som skúšal kuracie kari a tiež výborné...Moja polovička zbožnuje keď uvarím niečo s tejto stránky! Big up
OdpovedaťOdstrániťSom velmi rada, ze vam chuti! :)
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť