štvrtok 8. apríla 2010

Kuracie v paradajkovo-mandľovo-jogurtovej marináde / Chicken marinated in tomatoes almonds and yogurt


Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde



ČO POTREBUJETE:

450g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky / 450g chicken breasts, cut into smaller pieces 
75ml bieleho nesladeného jogurtu / 75ml yogurt 
25g mandlí / 25g almonds 
1 veľká paradajka; nakrájaná nadrobno / 1 big tomato, chopped
2x2cm čerstvého zázvoru / 2x2cm fresh ginger
2 strúčiky cesnaku; nastrúhané / 2 garlic cloves, grates
1 lyžička Garam masala / 1 tsp garam masala
1/3 lyžičky pálivého čili korenia / 1/3 tsp chilli powder 
soľ / salt
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná nadrobno / 1 big red onion, chopped 
50ml sladkej smotany / 50ml fresh cream
hrsť nasekanej koriandrovej vňate / handful of coriander leaves 
olej + maslo / oil + butter


Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde



AKO POSTUPOVAŤ:

Mandle v mixéry rozdrvíme. Pridáme k nim do mixéra nakrájanú paradajku, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu. / Grind the almonds in the mixer. Add chopped tomato in the mixer, ginger, garlic and garam masala and make a paste.

Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde


Do misky si dáme očistené, nakrájané kuracie prsia. Pridáme mandľovú pastu a jogurt a dobre premiešame. Pridáme čili korenie a zasa premiešame. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie celú noc. / Put chicken pieces in the bowl. Add almond paste and yogurt and.mix well. Add chilli powder and mix again. Store in the fridge and let it marinate minimum for 2 hours or overnight. 

Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde


V kadhai si zohrejeme olej a plnú lyžicu masla. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a opekáme, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme marinované mäso, sol a opekáme na stredne silnom alebo slabom (treba si to regulovať) ohni približne 10 minút. Občas premiešame. Pridáme smotanu, premiešame a prikryté varíme na slabom ohni 10 minút. Pridáme 3/4 lyžice čerstvej koriandrovej vňate a premiešame. / Heat oil and butter in kadhai. Add chopped onion and fry on low heat until onion is soft. Add marinated chicken, salt and sauté on medium heat for about 10min. Stir occasionally. Add fresh cream, mix and cook covered on low heat for 10min. Add chopped coriander leaves and mix well.

Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde


Hotové jedlo ozdobíme zbytkom koriandrovej vňate a podávame s plackami: Naan, Paratha alebo ryžou. / When serving you can garnish with chopped coriander leaves and serve with Naan, Paratha or rice.



Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde

5 komentárov:

  1. Dnes jsem uvařila toto jídlo jako první z těchto stránek a musím říct, že to bylo výborné! I basmati je podle těchto stránek dokonalá (jak je v názvu :-))Prostě skvělé stránky :-) ! Děkuji.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výborné, dnes som to varil a paráda :)Tak isto som skúšal kuracie kari a tiež výborné...Moja polovička zbožnuje keď uvarím niečo s tejto stránky! Big up

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť