Pohe sa často robia na raňajky v rodine môjho manžela. Jednoduchá príprava, chutné, zdravé jedlo.
ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
1 hrnček hrubej poha/ryžových fliačkov (thick poha)
olej
1/2 lyžičky horčičných semien
1/2 zelenej čili papričky
1 stredne veľká červená cibuľa
1 stredne veľký zemiak
niekoľko arašidov
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
čerstvý strúhaný kokos
voda podľa potreby
šťava z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša.
V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a čili papričku chvíľku popražíme na miernom ohni...
... a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame.
Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici, ďalej pridáme pohe, kurkumu, čili korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.
Hotové pohe rozdelíme na taniere, posypeme kokosom, koriandrovou vňaťou a pokvapkáme troška citrónom.
Prisiel mi komentar, ktory asi blogger rozlisil ako spam, neviem, lebo ho tu nevidim. Tak ho prikladam ja, lebo mne do posty prisiel. """Miska, skusila som aj tento recept a zase som raz bola za dobru kucharku:) =
OdpovedaťOdstrániťLen v tej casti, kde sa maju zemiaky opekat,kym nezmaknu som musela pridat =
vodu, lebo som mala pocit,ze sa neuvaria nikdy a potom som nemala hotove je=
dlo take sypke, ale skor kasovite. No co, zjedli sme vsetko. Vdaka za recep=
t! KatarinaK."""
Katka, tie zemiaky na take tensie a mensie kusky, rychlejsie sa prepecu.
OdstrániťZijem v Indii. Moj priatel je Ind. Na Vasom blogu som nasla taky poklad, v ktory som nedufala. Dakujem.:) Pekny den
OdpovedaťOdstrániťTesim sa a pozdravujem ❤
Odstrániť