ČO POTREBUJETE:
1 malý hrnček detskej krupice (Bombay Rava)
3/4 malého hrnčeka cukru
1 lyžica Ghí
1 1/2 malého hrnčeka vody
2 zelené kardamóny
pár nasekaných mandlí
pár hrozienok
štipka soli
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghí a opečiem na ňom krupicu, pokiaľ sa neuvoľní jej aróma a máličko nezhnedne. Opekáme na slabom ohni.
Do druhého hrnca dáme variť vodu, vhodíme do nej kardamónové tobolky a keď začne vrieť vsypeme opraženú krupicu a hneď miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Miešame, kým sa voda nevstrebe.
Vtedy pridáme cukor a štipku soli, poriadne premiešavame asi minútu.
Potom hrniec odstavíme z ohňa a vmiešame mandle a hrozienka.
Podávame teplé.
Miesto vody sa môže použiť mlieko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára