ČO POTREBUJETE:
1 lyžica ghee
10 kešu orechov
1 lyžica hrozienok
100ml bombay rava (krupice)
300ml vody
100ml cukru
50ml ghee
1/2 lyžičky mletého kardamómu
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghee a na miernom ohni opečieme kešu orechy a hrozienka, kým nezmenia farbu. Vyberieme ich na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V ghee, ktoré zostalo v panvici opekáme na miernom ohni krupicu, asi 5min. Premiešavame. Odložíme bokom do daľšieho použitia.
V kadhai privedieme vodu k varu, oheň zmiernime a pridáme krupicu. Premiešavame až kým krupica neabsorbuje všetku vodu.
Potom pridáme cukor a premiešavame až kým sa cukor nerozpustí.
Pridáme ghee, poriadne premiešavame, kadhai zakryjeme a na miernom ohni varíme 5min.
Pridáme opražene kešu a hrozienka, znova dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára