ČO POTREBUJETE:
1 stredne veľká cvikľa
voda
olej rastlinný
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/2 lyžičky Urid dal
1 zelená chilli paprička
niekoľko karí lístkov
soľ
1/2 lyžičky Garam masala
niekoľko lístkov mäty
čerstvý strúhaný kokos
AKO POSTUPOVAŤ:
Cvikľu umyjeme a dáme do tlakového hrnca. Nalejem toľko vody, aby bola ponorená. Hrniec uzavrieme a dáme variť. Keď začne unikať para, cvikľu v ňom povaríme 10-15 minút, záleží na tom, aká je cvikľa veľká. Potom oheň vypneme a paru necháme samovoľne uniknúť. Neotvárajte hrniec nasilu, aby vám nevybuchol do tváre!
Potom cvikľu vyberieme a necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú ošúpeme a pokrájame na maličké kocky.
Lístky mäty umyjeme.
V panvici zohrejeme trochu oleja a pridáme rímsku rascu, chilli papričku a urid dal. Minútku na mierno opekáme, premiešavame. Potom pridáme karí lístky, ktoré necháme prasknúť.
Pridáme nakrájanú cvikľu, soľ, garam masala a premiešame. Zakryté 5 minút podusíme na miernom ohni.
Hrniec odstavíme z ohňa, primiešame lístky mäty a nastrúhaný čerstvý kokos.
Takto upravenú cvikľu môžete jesť aj len s Chapati alebo ju môžete jesť ako prílohu k mäsu alebo karí a ryži.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára