streda 13. júla 2011

Fazuľové struky so sezamom

Takto pripravené fazuľové struky možete podávať ako prílohu k ryži a karí alebo len s plackami (Chapati, Paratha...).



22IMG_8571



ČO POTREBUJETE:

225g fazuľových strukov
2 veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
1 zelená chilli paprička 
1/3 lyžičky mletej kurkumy

na tadka:
olej (alebo ghee)
1/3 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru 
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej (shah jeera)
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
niekoľko karí lístkov 

masala:
50ml nasucho opečených sezamových semien
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia mletého 
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky kryštáľového cukru (alebo jaggery)



22IMG_8578



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky.





Pripravíme si masala. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici dohnedkava a necháme vychládnuť.

22IMG_8549


Dáme ich do mlynčeka na korenie, pridáme kašmírske chilli korenie, soľ, cukor (ja som použila jaggery) a pomelieme.

1


Ďalej si urobíme tadka. V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme všetky suroviny na tadka a počkáme, kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu.

22IMG_8556


Pridáme cibuľu a na stredne silnom ohni opražíme dohnedkava.

2


Pridáme nakrájané fazuľové struky, chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku), dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou. Na slabom ohni dusíme 5 minút.

22IMG_8560


Pridáme kurkumu a sezamovú masala, za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút opekáme, panvicu už neprikrývame.

3

22IMG_8563



22IMG_8577



Fazuľové struky môžete nahradiť aj zelenou paprikou. Použite miesto strukov 2 veľké, mäsité papriky.

2 komentáre: