Takto pripravené fazuľové struky možete podávať ako prílohu k ryži a karí alebo len s plackami (Chapati, Paratha...).
Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky.
ČO POTREBUJETE:
225g fazuľových strukov
2 veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
na tadka:
olej (alebo ghee)
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
na masala:
50ml nasucho opečených sezamových semien
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia mletého
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky kryštáľového cukru (alebo jaggery)
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky.
Pripravíme si masala. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici dohnedkava a necháme vychládnuť.
Dáme ich do mlynčeka na korenie, pridáme kašmírske chilli korenie, soľ, cukor (ja som použila jaggery) a pomelieme.
Ďalej si urobíme tadka. V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme všetky suroviny na tadka a počkáme, kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu.
Pridáme nakrájané fazuľové struky, chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku), dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou. Na slabom ohni dusíme 5 minút.
Pridáme kurkumu a sezamovú masala, za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút opekáme, panvicu už neprikrývame.
Podávame s plackami.
Fazuľové struky môžete nahradiť aj zelenou paprikou. Použite miesto strukov 2 veľké, mäsité papriky.
To se mi velmi, ale velmi libi, Miso! Dam do poradniku ! W
OdpovedaťOdstrániť;)
Odstrániť