Takto pripravené fazuľové struky možete podávať ako prílohu k ryži a karí alebo len s plackami (Chapati, Paratha...). / Serve them as side dish with curry and rice or as subzi with Indian breads (Chapati, Paratha...).
Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky. / Clean the green beans and cut them into small pieces.
Pripravíme si masala. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici dohnedkava a necháme vychládnuť. / Prepare your masala. Dry roast sesame seeds until they are slightly brownish and let them cool down.
Dáme ich do mlynčeka na korenie, pridáme kašmírske chilli korenie, soľ, cukor (ja som použila jaggery) a pomelieme. / Then put them into the mixer, add kashmiri chilli powder, salt and sugar (or jaggery) and grind it.
Ďalej si urobíme tadka. V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme všetky suroviny na tadka a počkáme, kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu. / Now prepare the tadka. Heat oil or ghee in the pan. Add all the ingredients listed under "tadka" and fry them on low heat until seeds and leaves crack or release its aroma.
Pridáme cibuľu a na stredne silnom ohni opražíme dohnedkava. / Add chopped onion and dry on high heat until onion is brownish.
Pridáme nakrájané fazuľové struky, chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku), dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou. Na slabom ohni dusíme 5 minút. / Add cut green beans, green chilli (remove the stem and don't chop the chilli, you can pierce it with the knife), stir well, cover the pan and cook it on low heat for 5min.
Pridáme kurkumu a sezamovú masala, za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút opekáme, panvicu už neprikrývame. / Then add termaric and sesame seeds masala, sauté for 3 to 5min, and stir occasionally. Don't cover while cooking.
ČO POTREBUJETE:
225g fazuľových strukov / 225g of green beans
2 veľké červené cibule; nakrájané nadrobno / 2 big red onions, finely chopped
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
na tadka / for tadka:
olej (alebo ghee) / oil (or ghee)
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru / 1/2 tsp freshly grated ginger
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku / 1/2 tsp freshly grated garlic
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku / 1/2 tsp freshly grated garlic
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej (shahi jeera) / 1/2 tsp black cumin
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok / 1/2 tsp brown mustard seeds
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
na masala / for masala:
50ml nasucho opečených sezamových semien / 50ml dry roasted sesame seeds
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia mletého / 1/2 tsp kashmiri chilli powder
1/2 lyžičky soli / 1/2 tsp salt
1/2 lyžičky kryštáľového cukru (alebo jaggery) / 1/2 tsp granulated sugar (or jaggery)
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky. / Clean the green beans and cut them into small pieces.
Pripravíme si masala. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici dohnedkava a necháme vychládnuť. / Prepare your masala. Dry roast sesame seeds until they are slightly brownish and let them cool down.
Dáme ich do mlynčeka na korenie, pridáme kašmírske chilli korenie, soľ, cukor (ja som použila jaggery) a pomelieme. / Then put them into the mixer, add kashmiri chilli powder, salt and sugar (or jaggery) and grind it.
Ďalej si urobíme tadka. V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme všetky suroviny na tadka a počkáme, kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu. / Now prepare the tadka. Heat oil or ghee in the pan. Add all the ingredients listed under "tadka" and fry them on low heat until seeds and leaves crack or release its aroma.
Pridáme cibuľu a na stredne silnom ohni opražíme dohnedkava. / Add chopped onion and dry on high heat until onion is brownish.
Pridáme nakrájané fazuľové struky, chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku), dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou. Na slabom ohni dusíme 5 minút. / Add cut green beans, green chilli (remove the stem and don't chop the chilli, you can pierce it with the knife), stir well, cover the pan and cook it on low heat for 5min.
Pridáme kurkumu a sezamovú masala, za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút opekáme, panvicu už neprikrývame. / Then add termaric and sesame seeds masala, sauté for 3 to 5min, and stir occasionally. Don't cover while cooking.
Fazuľové struky môžete nahradiť aj zelenou paprikou. Použite miesto strukov 2 veľké, mäsité papriky. / Instead of the green beans you can use 2 big green capsicums.
To se mi velmi, ale velmi libi, Miso! Dam do poradniku ! W
OdpovedaťOdstrániť;)
Odstrániť