ČO POTREBUJETE:
100ml nelúpanej hnedej šošovice
troška oleja
2 stredne veľké červené cibule
4 menšie strúčiky cesnaku
2 stredne veľké mrkvy
soľ
voda podľa potreby
200ml ryže
(použila som Basmati)
(použila som Basmati)
1 lyžička sladkej mletej papriky
mleté čierne korenie
hotové jedlo si môžeme posypať čerstvou nakrájanou pažítkou alebo koriandrovou vňaťou
AKO POSTUPOVAŤ:
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej a cibuľu s cesnakom orestujeme do mäkka.
Pridáme šošovicu, ktorú sme vopred prepláchli vodou a na 1 hodinu vo vode namočili a potom scedili. Pridáme tiež očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska. Podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a privedieme vodu k varu. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime a prikryté varíme asi 15 minút.
Potom pridáme ryžu, ktorú sme si vopred na 30 minút namočili vo vode a scedili. Pridáme vodu, aby bola hladina asi 1 cm nad ryžou, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a sladkú papriku, premiešame a prikryté na miernom ohni varíme, kým sa všetka tekutina nevyparí.
Hotovú ryžu, vidličkami pretrasieme. Prikrytú potom necháme 10 minút odležať a môžeme podávať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára