ČO POTREBUJETE:
250g Okra
3 stredne veľké červené cibule
3 červené sušené chilli papričky
1 lyžička horčičných semienok
1 lyžica Channa dal
1 lyžica Urid dal
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Umyjeme okru a poriadne vysušíme kuchynskou utierkou. Rozložíme na plech a necháme ešte presušiť. Pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu nakrájame. V panvici zohrejeme lyžicu ghee a cibuľu spolu so sušenými červenými chilli papričkami orestujeme do mäkka. Necháme vychládnuť vychládnuté rozmixujeme (nepoužívame na mixovanie vodu!).
V panvici znova zohrejeme lyžicu ghee, pridáme horčičné semienka, channa dal, urad dal a necháme prasknúť. Keď semienka prestanú praskať pridáme karí lístky (opatrne, dosť to prská!). Ďalej hneď pridáme kurkumu, premiešame a nakrájanú okru. Premiešame, oheň zmiernime a zakryté dusíme asi 15 minút (nepridávajte vodu!). Občas premiešame.
Nakoniec pridáme cibuľovo-chilli pastu a soľ, dobre premiešame a ešte 2 minútky restujeme za občasného premiešania.
Podávame ako prílohu k dusenej ryži a karí alebo zvlášť s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára