piatok 15. júla 2011

Okra masala

Okra masala



ČO POTREBUJETE:

250g Okra
3 stredne veľké červené cibule
3 červené sušené chilli papričky 
1/2 lyžičky horčičných semienok
1/2 lyžičky Channa dal
1/2 lyžičky Urid dal
niekoľko karí lístkov 
1/4 lyžičky mletej kurkumy
soľ


Okra masala



AKO POSTUPOVAŤ:

Umyjeme okru a poriadne vysušíme kuchynskou utierkou. Rozložíme na plech a necháme ešte presušiť. Pokrájame na menšie kúsky.

Cibuľu nakrájame nadrobno. V panvici zohrejeme lyžicu ghee a cibuľu spolu so sušenými červenými chilli papričkami orestujeme do mäkka. Necháme vychládnuť vychládnuté rozmixujeme (nepoužívame na mixovanie vodu!).

Okra masala


V panvici znova zohrejeme lyžicu ghee, pridáme horčičné semienka, channa dal, urad dal a necháme prasknúť. Keď semienka prestanú praskať pridáme karí lístky (opatrne, dosť to prská!). Ďalej hneď pridáme kurkumu, premiešame a nakrájanú okru. Premiešame, oheň zmiernime a zakryté dusíme asi 15 minút (nepridávajte vodu!). Občas premiešame.

Okra masala


Nakoniec pridáme cibuľovo-chilli pastu a soľ, dobre premiešame a ešte 2 minútky restujeme za občasného premiešania.

Okra masala


Podávame ako prílohu k dusenej ryži a karí alebo zvlášť s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára