ČO POTREBUJETE:
olej / oil
1/2 lyžičky horčičných semienok / 1/2 brown mustard seeds
karí lístky / few curry leaves
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
1 väčšia červená cibuľa / 1 big red onion
1 zelená mäsitá paprika / 1 big green capsicum
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/2 tsp kashmiri chilli powder
soľ / salt
1 paradajka / 1 tomato
čerstvý strúhaný kokos / freshly grated coconut
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a karí lístky, necháme ich vypraskať. Potom pridáme kurkumu. / Heat oil in the pan, add mustard seeds, curry leaves and let them crack. Then add termaric.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju domäkka. / Add finely chopped onion and fry on low heat until onion is soft.
Pridáme nakrájanú papriku, soľ a kašmírske chilli korenie a zakryté na miernom ohni dusíme papriku asi 5min. (Nepridávajte vodu.) / Add cut capsicum, salt and kashmiri chilli powder and cook it covered on low heat for 5min.
Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a dodusíme papriku spolu s paradajkou 3min. / Add chopped tomato, stir and cook it for 3 more minutes.
Hotové jedlo posypeme čerstvým strúhaným kokosom, premiešame a prehrejeme. / Add grated coconut, mix well and heat through.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára