ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
5 stredne veľkých zemiakov
1 lyžica oleja
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
troška vody na podliatie
2 hrste nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky.
V panvici zohrejeme plej, pridáme rímsku rascu, necháme ju rozvoňať. Potom pridáme kurkumu.
Pridáme nakrájané zemiaky, soľ, dobre premiešame a podlejeme troškou vody. Vodu privedieme k varu, oheň zmiernime a prikryté varíme do mäkka. Ak sa vám voda vyvarí, podlejte zasa po troške. Výsledné zemiaky však musia zostať bez šťavy.
Nakoniec do zemiakov primiešajte koriandrovú vňať.
Kym si ty Miska oddychujes na dovolenke, ja sa potim s tvojimi receptami pri sporaku....;)) Tieto zemiacky mne osobne velmi chutili, ostatnym v rodine chuti z tvojej stranky zatial vsetko:) Navarene za 5 minut, moja rec! Stale doma spomeniem, ze je to recept od teba a manzel nikdy nezabudne povedat, ze Sunil mal viac stastia ako on....:)
OdpovedaťOdstrániťhihi, Sunil si prve roky odtrpel tiez svoje :) a aj dnes sa mi obcas zadari jedlo pre masurka :)
Odstrániť