nedeľa 3. júla 2011

Kadhai Paneer



Kadhai Paneer




ČO POTREBUJETE:

2 - 3 stredne veľké červené cibule; rozmixovať na pyré
2 stredne veľké rajčiny; rozmixovať na pyré
olej

200g Paneeru (použila som domáci, vyrobený z 1 litra plnotučného mlieka); odporúčam si Paneer urobiť deň vopred, odležan6 v chladničke lepšie drží tvar a dobre sa krája

1 zelená chilli paprička 
1 zelená paprika
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžička senovky gréckej; sušené lístky 
soľ



Kadhai Paneer




AKO POSTUPOVAŤ:

Paneer a papriku pokrájame na menšie kúsky.




Cibuľu a rajčiny vymixujeme na pyré.




V panvici zohrejeme olej, vložíme chilli papričku a rozmixovanú cibuľu. Na miernom ohni opekáme 2-3 minúty, kým sa všetka tekutina nezredukuje. Občas premiešame.




Pridáme všetky koreniny a premiešame.




Ihneď pridáme vymixované rajčiny a opekáme 4-5 minút. Občas premiešame.




Pridáme nakrájanú papriku, senovku grécku, soľ, premiešame, hrniec zakryjeme pokrievkou a na mierno dusíme 5-8 minút. Občas premiešame.






Nakoniec pridáme nakrájaný paneer, premiešame, ale zľahka, aby sme kocky paneeru "nerozbili". 2 minútky prehrejeme a odstavíme z ohňa.




Na záver si môžete jedlo posytať koriandrovou vňatou.


Podávame s indickými plackami alebo ako prílohu k ryži a karí.

11 komentárov:

  1. ...super recept, spravím s ovčím syrom, teraz som dostal čerstvý :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-))) aký roztomilý naivný klip

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bollywoodska romantika :) Ja mam rada toho spevaka, ma pekny hlas.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Miska, chcela by som sa ta opytat..uz viac krat sa mi stalo ze to jedlo bolo horke..najpru som myslela ze som dala vela kurkumy.. ale zas ked si ju davam do polievok ledva ju citim..a dnes som robila toto jedlo..a zas to bolo horke..tak som patrala ze preco to moze byt..tak som chutnala vsetko..a to ta cibula! to aj tebe alebo aj vam ostatnym zhorkne ked sa rozmixuje?? :D diky diky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka a aku cibulu si pouzila? Cervena by nemala zhorknut, biela obycajne zhorkne.

      Odstrániť
  5. Pouzila som bielu! Takze cervena nezhorkne ked rozmixujem?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne Katka. Vzdy ked vidis, ze sa surova cibula najprv mixuje, tak vzdy pouzi cervenu.

      Odstrániť
  6. super! uz budem vediet. Dakujem velmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť