nedeľa 3. júla 2011

Kadhai Paneer


Kadhai Paneer



ČO POTREBUJETE:

2 - 3 stredne veľké červené cibule; rozmixovať na pyré / 2 to 3 medium size red onion, make puree
2 stredne veľké rajčiny; rozmixovať na pyré / 2 medium size tomatoes, make puree
olej / oil

200g Paneeru (použila som domáci, vyrobený z 1 litra plnotučného mlieka); odporúčam si Paneer urobiť deň vopred, odležaný v chladničke lepšie drží tvar a dobre sa krája / 200g paneer (I used homemade, my advice is to make paneer 1 day in advance and store it in the fridge properly wrapped)

1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1 zelená paprika / 1 green capsicum
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/2 tsp kashmiri chilli powder 
1 plochá lyžička mletého koriandru / 1 flat tsp coriander powder 
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty / 1 tsp ginger garlic paste 
1 lyžička senovky gréckej; sušené lístky / 1 tsp dry fenugreek leaves (kasuri methi)
soľ / salt


Kadhai Paneer



AKO POSTUPOVAŤ:

Paneer a papriku pokrájame na menšie kúsky. / Cut paneer and capsicum into smaller pieces. 



Cibuľu a rajčiny vymixujeme na pyré. / Puree both onions and tomatoes. 



V panvici zohrejeme olej, vložíme chilli papričku a rozmixovanú cibuľu. Na miernom ohni opekáme 2-3 minúty, kým sa všetka tekutina nezredukuje. Občas premiešame. / Heat oil in the pan. Add green chilli and onion puree. Sauté on low heat for 2 to 3min. Stir occasionally. 



Pridáme všetky koreniny a premiešame. / Add all the spices and stir.



Ihneď pridáme vymixované rajčiny a opekáme 4-5 minút. Občas premiešame. / Add tomato puree and sauté for 4 to 5min. Stir occasionally. 



Pridáme nakrájanú papriku, senovku grécku, soľ, premiešame, hrniec zakryjeme pokrievkou a na mierno dusíme 5-8 minút. Občas premiešame. / Add capsicum, fenugreek leaves, salt and stir well. Cover the pan and cook on low heat for 5 to 8min. Stir occasionally. 




Nakoniec pridáme nakrájaný paneer, premiešame, ale zľahka, aby sme kocky paneeru "nerozbili". 2 minútky prehrejeme a odstavíme z ohňa. / Finally add cubed paneer, mix gently and heat through for 2min. Remove the pan from the heat. 



Na záver si môžete jedlo posytať koriandrovou vňatou. / At the end you can stir in some chopped coriander leaves. 


Podávame s indickými plackami alebo ako prílohu k ryži a karí. / Serve with Indian breads or as side dish with rice and curry.

11 komentárov:

  1. ...super recept, spravím s ovčím syrom, teraz som dostal čerstvý :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-))) aký roztomilý naivný klip

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bollywoodska romantika :) Ja mam rada toho spevaka, ma pekny hlas.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Miska, chcela by som sa ta opytat..uz viac krat sa mi stalo ze to jedlo bolo horke..najpru som myslela ze som dala vela kurkumy.. ale zas ked si ju davam do polievok ledva ju citim..a dnes som robila toto jedlo..a zas to bolo horke..tak som patrala ze preco to moze byt..tak som chutnala vsetko..a to ta cibula! to aj tebe alebo aj vam ostatnym zhorkne ked sa rozmixuje?? :D diky diky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka a aku cibulu si pouzila? Cervena by nemala zhorknut, biela obycajne zhorkne.

      Odstrániť
  5. Pouzila som bielu! Takze cervena nezhorkne ked rozmixujem?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne Katka. Vzdy ked vidis, ze sa surova cibula najprv mixuje, tak vzdy pouzi cervenu.

      Odstrániť
  6. super! uz budem vediet. Dakujem velmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť