ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):
olivový olej
5 strúčikov cesnaku
4 stredne veľké paradajky
mleté čierne korenie
soľ
chilli vločky
čerstvá bazalka
voda alebo vývar podľa potreby
podravka (nemusí byť)
1 lyžička cukru
parmezán
AKO POSTUPOVAŤ:
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané paradajky, mleté čierne korenie, soľ, chilli vločky a restujeme na miernom ohni domäkka. Asi 15 - 20min, občas premiešame.
Túto zmes necháme trocha vychládnuť a dáme ju do mixéra. Pridáme bazalkové lístky, trocha vody a vymixujeme do hladka.
Vymixovanú zmes vrátime do hrnca, privedieme k varu a upravíme konzistenciu pridaním vývaru alebo vriacej vody (ak použijeme vodu, môžeme dochutiť podravkou, ale potom použijeme menej soli na začiatku). Pridáme cukor a polievku povaríme 5min.
Do hotovej polievky si môžeme nastrúhať parmezán.
Môžeme podávať s cesnakovým chlebom, krutónmi alebo focacciou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára