ČO POTREBUJETE:
1 plantain (zeleninový banán)
2-3 stredne veľké zemiaky
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien
niekoľko karí lístkov
olej
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
voda podľa potreby
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai rozohrejeme olej, pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky a opäť necháme prasknúť. Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a kurkumu a chvíľku restujeme.
Pridáme ošúpané a pokrájané zemiaky, ošúpaný a pokrájaný plantain, soľ a kašmírske chilli korenie a premiešame. Zalejeme troškou vody. Podlievame po troškách a počas dusenia kontrolujeme a radšej znova podlejeme. Dusíme na miernom ohni zakryté, kým zelenina nie je mäkká a väčšina tekutiny sa nevydusila; približne 15 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame ako zeleninovú prílohu ku karí a ryži alebo s indickými plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára