sobota 13. novembra 2010

Aloo kela ki subzi (zemiakovo banánové subzi) / Potatoes and vegetable banana subzi





ČO POTREBUJETE:

1 plantain (zeleninový banán) / 1 plantain (green vegetable banana)
2-3 stredne veľké zemiaky / 2 to 3 medium size potatoes 
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien / 1/2 tsp brown mustard seeds 
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
olej / oil
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty / 1 tsp ginger garlic paste 
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsl termaric (haldi)
soľ / salt
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder 
voda podľa potreby / water as needed 
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves 





AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai rozohrejeme olej, pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky a opäť necháme prasknúť. Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a kurkumu a chvíľku restujeme. / Heat oil in kadhai, add mustard seeds and let them crack. Add curry leaves and let them crack. Add ginger garlic paste and termaric and fry for a minute. 

Pridáme ošúpané a pokrájané zemiaky, ošúpaný a pokrájaný plantain, soľ a kašmírske chilli korenie a premiešame. Zalejeme troškou vody. Podlievame po troškách a počas dusenia kontrolujeme a radšej znova podlejeme. Dusíme na miernom ohni zakryté, kým zelenina nie je mäkká a väčšina tekutiny sa nevydusila; približne 15 minút. / Add peeled and cut potatoes, peeled and cut plantain, salt and kashmiri chilli powder and mix well. Add little bit of water. Add just a little water at a time. Cook it on low heat covered until veggies are soft and water evaporates, approx. 15min. 



Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať. / Finally stir in chopped coriander leaves. 




Podávame ako zeleninovú prílohu ku karí a ryži alebo s indickými plackami. / Serve as side dish with curry and rice or with Indian breads.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára