nedeľa 14. novembra 2010

Fazuľové karí

22IMG_8873


ČO POTREBUJETE:

1 menší hrnček fazule Rajma
voda podľa potreby
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 väčšie červené cibule
3 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletemého koriandru
1 lyžička garam masala
1 veľká paradajka
soľ
čerstvá koriandrová vňať



22IMG_8869


AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu si na noc namočíme do vody. Ráno scedíme a vymeníme za novú vodu, toľko, aby bola fazuľa celkom pod vodou ponorená. Uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka.

V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme domäkka.

1


Pridáme nakrájaný cesnak a strúhaný zázvor (alebo ho nakrájajte, aj tak sa bude mixovať) a 2 minútky restujeme s cibuľou.

22IMG_8853


Pridáme kurkumu a mletý koriander, premiešame.

22IMG_8855


Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme kým paradajka nezmäkne. Zmes necháme vychládnuť.

2


Potom túto zmes dáme do mixéra, pridáme niekoľko uvarených fazúľ a trocha vody z uvarených fazúľ a rozmixujeme na hustú omáčku - pastu.

22IMG_8859


Rozmixovanú omáčku nalejeme do hrnca, pridáme uvarenú fazuľu spolu s vodou, v ktorej sa varila (ak by sa vám zdalo, že by karí bolo príliš polievkové, vodu nepoužite všetku; ak by ste mali málo vody z uvarenej fazule, pridajte vriacu vodu z konvice), pridáme garam masala, osolíme a privedieme k varu. Premiešame a na miernom ohni povaríme 5 minút.

3


Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a hrniec odstavíme z ohňa. Karí necháme pod pokrievkou ešte 10 minút odležať. 

Podávame s ryžou.



22IMG_8874

4 komentáre:

  1. Dnes jsem uvařil, výtečné, díky za (všechny) recepty, i naše 17 měsíční dcerka se oblizovala :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vynikajuci receptik Miska, prave sme ho doobedovali. Urcite ho este budem robit. Prajem pekny den.
    Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za vyskusanie a tesim sa velmi, ze vam chutilo :)

      Odstrániť