ČO POTREBUJETE:
na cesto:
150g múky Atta alebo Maida (múka porovnateľná s hladkou 00)
soľ
1/2 lyžice ghee
voda podľa potreby
náplň:
1/3 lyžičky Tandoori masala
(alebo Garam masala)
(alebo Garam masala)
troška nasekanej koriandrovej vňate
ghee na potieranie placiek počas pečenia
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku, soľ, senovku grécku, ghee a vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime nelepivé cesto, aby nebolo príliš tuhé. Necháme ho aspoň pol hodiny odležať. (Ak pripravujete plnené parathy, najlepšie sa pracuje s cestom, ak ho necháte v dobre uzavretej nádobe cez noc v chladničke. Zároveň máte menej práce ráno, ak si chcete urobiť placky na raňajky.)
V menšej miske zmiešame rozdrobený paneer, nasekanú koriandrovú vňať a tandoori masala.
Cesto rozdelíme na 4 guľôčky. Postupne každú guľôčku najprv obalíme v múke, oklepeme a rozvaľkáme na placku. Na placku uložíme náplň. Prstami kraje spojíme tak, že plnka je zabalená do mieška. Dobre uzavretý miešok medzi dlaňami stlačíme, znova obalíme v múke a oklepeme. Rozvaľkáme na tenkú placku a dáme na horúcu panvicu. Oheň zmiernime na strednú silu. Najprv opekáme z jednej strany nasucho. Keď je placka z jednej strany trocha upečená, obrátime ju a potrieme troškou olej a opekáme do hneda. Potom znova obrátime a potrieme troškou oleja aj druhú stranu. Opekáme, kým nie je hotová.
Podávame teplé. V Indii sa takéto placky pripravujú na raňajky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára