sobota 26. februára 2011

Paneer Bhurji / Scrambled paneer

Toto jedlo mi vzhľadom trochu pripomína miešané vajíčka s cibuľou a paradajkami. Veľmi jednoduchá príprava, podávame s indickými plackami (Čapati , Paratha, Dosa ...).



1paneer bhurji 003



ČO POTREBUJETE:

2 lyžice ghí / 2 tbsp ghee
4 strúčiky cesnaku; nakrájané nadrobno / 4 garlic cloves, chopped
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
2 červené cibule; nakrájané nadrobno / 2 red onions, chopped
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
1/3 lyžičky kašmírskeho mletého čili korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder
2 paradajky; pokrájané na malé kúsky / 2 tomatoes, chopped 
panír vyrobený z 1 litra mlieka; rozdrobený / paneer made of 1 liter of milk, scrambled 
koriandrová vňať; nasekaná / fresh coriander leaves, chopped 
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala 
soľ / salt


1paneer bhurji 013



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme ghí. Pridáme cesnak a asi 20 sekúnd opekáme na miernom ohni. / Heat some ghee in the pan. Add chopped garlic and fry on low heat for about 20 seconds.

1



Pridáme rímsku rascu a cibuľu. Opekáme, kým cibuľa poriadne spriesvitnie a je mäkká. / Add cumin and chopped onion. Fry until onion is soft.

2



Pridáme kurkumu a čili korenie. / Add termaric and chilli powder. 

3



Pridáme paradajky a opekáme, kým nezmäknú a nerozpadnú sa. / Add chopped tomatoes  and fry until they are soft.

4



Osolíme, pridáme garam masala. / Add salt and garam masala. 

5



Pridáme rozdrobený panír, premiešavame minútku a oheň vypneme. Nakoniec vmiešame koriandrovú vňať, hrniec zakryjeme a necháme zakrytý postáť 10 minút. / Add scrambled paneer, stir well for a minute and remove pan from the stove. Finally add chopped coriander leaves, stir, cover the pan and let it rest for 10min.

6


8 komentárov:

  1. perfektné :-)...ak sa mi nechce robiť paneer nahradím ho tvarohom, alebo radšej balkánskym syrom?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na nete pisu, ze paneer nahradit syrom ricotta....ale naozaj neviem ako bude chutit vysledok, lebo to nemam odskusane. daj vediet, ak budes skusat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Používala jsem tvrdý tvaroh, ale teď už také používám ricottu. Je jemnější a dobře se s ní pracuje.

      Odstrániť
  3. vyskúšané :-) robil som so syrom Feta a pridal som ešte čerstvú bazalku...a bolo to výborné

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super! Som rada, ze chutilo :) Niekedy si skus vyrobit aj ten Paneer ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veru,vynikajuce! Ja som miesto panneru dala zmes tofu a mozzarelly. Stale nevychadzam z udivu ako mozu byt take jednoduche recepty take dobre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, Miska,
    mnam... prave sedim v praci a dlavim moj vcerajsi vytvor...prave toto jedlo, len ja som si nerobila placky, ale ryzu na cibulke, velmi dobra kombinacia, zda sa. Doma mi ostal domaci syr (z mlieka z mliecneho automatu)- spravila som ho pridanim syridla- a syr je na svete.
    Vsetky suroviny som zohnala, okrem koriandrovej vnate, no neva. Doma som objavila asi 4- rocne seemienka koriandru, vysiala som ich a zacali mi pekne klicit... som zvedava na tu chut :-)
    takze dakujem za inspiraciu, pekny den prajem... inak tu je teraz tak teplo, hadam ako v Indii no, este mozno nejakyxch 10 stupnov plus...) pa Lucia Lam.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som velmi rada, ze ti chutilo Lucia :) Vdaka za vyskusanie. A nabuduce, ak budes z tej koriandrovej vnate nieco mat, tak ju urcite pridaj. Ja viem, ze niekomu vobec nevoni a nechuti, ale ona prave doda mnohym indickym jedla ten spravny smrnc :)

    OdpovedaťOdstrániť