piatok 11. februára 2011

Škoricové lievance

Skoricove lievance



ČO POTREBUJETE (na asi 7ks):

2 vajíčka 
200g bieleho jogurtu
štipka soli
1 plná lyžica hnedého cukru
3/4 lyžičky mletej škorice
180g hladkej múky (použila som múku Maida)
2 lyžice roztopeného masla
1 plochá lyžička prášku do pečiva 
(ak by bolo cesto veľmi husté, domiešať s mliekom)


Skoricove lievance



AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si v miske zmiešame vajíčka, jogurt, štipku soli, hnedý cukor a škoricu. Pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a sódu a poriadne vymiešame na hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopené maslo a vymiešame. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme troška mlieka. Hustota cesta by mala byť asi ako pri kysnutých dolkách. Cesto necháme aspoň 30 minút postáť.

Panvicu si dobre rozohrejeme. Lievance pečieme nasucho z oboch strán dohneda, na miernom ohni. Po obrátení lievanec troška pritlačíme o panvicu obracačkou, sploštíme ho.

Skoricove lievance


Môžeme podávať s ovocím, s čokoládovou polevou, pocukrované alebo so šľahačkou. 



Skoricove lievance

10 komentárov:

  1. Miška...krásne lievance a perfektné pokračovanie prvého blogu....a najviac sa mi páči tá fotka s malou...je fantastická...tá fotka aj tá malá maškrtníčka...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) Dakujem...to je moja mladsia, nemohla sa dockat, kedy uz prestanem okolo nich tancovat s fotakom a dam jej to zjest.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určitě byly moc dobré...na té fotce vypadá jako kdyby je zkoumala a přemýšlela sníst či nesníst...E.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :)) veru zjedla, boli dobre...pekne vonali ked sa piekli

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj. Môžem cesto nechať aj cez noc v chladničke a ráno z neho urobiť lievance? Nestane sa nič?Lebo väčšinou ráno nestíham a ušetrilo by mi to dosť času. Vyzerajú úžasne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Neskusala som,ale podla mna by to slo.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nemalo ist do cesta aj mlieko??? v miske to tak vyzera, ja som aj dal a boli vyborne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie, to je jogurt, taky redsi, nie ako zelatina (domaci). Ak bolo treba cesto zriedit, mlieko je ok :)

      Odstrániť