ČO POTREBUJETE (na asi 7ks):
2 vajíčka
200g bieleho jogurtu
štipka soli
1 plná lyžica hnedého cukru
3/4 lyžičky mletej škorice
180g hladkej múky (použila som múku Maida)
2 lyžice roztopeného masla
1 plochá lyžička prášku do pečiva
(ak by bolo cesto veľmi husté, domiešať s mliekom)
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si v miske zmiešame vajíčka, jogurt, štipku soli, hnedý cukor a škoricu. Pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a sódu a poriadne vymiešame na hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopené maslo a vymiešame. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme troška mlieka. Hustota cesta by mala byť asi ako pri kysnutých dolkách. Cesto necháme aspoň 30 minút postáť.
Panvicu si dobre rozohrejeme. Lievance pečieme nasucho z oboch strán dohneda, na miernom ohni. Po obrátení lievanec troška pritlačíme o panvicu obracačkou, sploštíme ho.
Môžeme podávať s ovocím, s čokoládovou polevou, pocukrované alebo so šľahačkou.
Miška...krásne lievance a perfektné pokračovanie prvého blogu....a najviac sa mi páči tá fotka s malou...je fantastická...tá fotka aj tá malá maškrtníčka...
OdpovedaťOdstrániť:) Dakujem...to je moja mladsia, nemohla sa dockat, kedy uz prestanem okolo nich tancovat s fotakom a dam jej to zjest.
OdpovedaťOdstrániťUrčitě byly moc dobré...na té fotce vypadá jako kdyby je zkoumala a přemýšlela sníst či nesníst...E.
OdpovedaťOdstrániť:)) veru zjedla, boli dobre...pekne vonali ked sa piekli
OdpovedaťOdstrániťAhoj. Môžem cesto nechať aj cez noc v chladničke a ráno z neho urobiť lievance? Nestane sa nič?Lebo väčšinou ráno nestíham a ušetrilo by mi to dosť času. Vyzerajú úžasne! :)
OdpovedaťOdstrániťNeskusala som,ale podla mna by to slo.
OdpovedaťOdstrániťperfektna fotkab
OdpovedaťOdstrániť:)
OdpovedaťOdstrániťNemalo ist do cesta aj mlieko??? v miske to tak vyzera, ja som aj dal a boli vyborne
OdpovedaťOdstrániťNie, nie, to je jogurt, taky redsi, nie ako zelatina (domaci). Ak bolo treba cesto zriedit, mlieko je ok :)
Odstrániť