ČO POTREBUJETE (3-4 porcie):
viazanička čerstvých špenatových listov
plátok masla
2 strúčiky cesnaku
na omáčku:
olej alebo maslo
1 menšia červená cibuľa
1 plochá lyžiča hladkej múky
250ml mlieka
väčšia hrsť syra podľa vášho výberu
(napr. Mozzarella, Grana padano alebo Parmezán)
(napr. Mozzarella, Grana padano alebo Parmezán)
2 strúčiky cesnaku
štipka mletého muškátového orieška
štipka mletého muškátového orieška
na dokončenie:
300ml hrnček cestovín
voda na ich uvarenie
voda na ich uvarenie
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si pripravíme bešamelovú omáčku. V hrnci zohrejeme olej (alebo maslo) a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu zaprášime múkou, premiešame a chvíľočku restujeme. Potom zalejeme mliekom a miešame, kým nám bešamel nezhustne. Do bešamelu pridáme tvrdý syr a na miernom ohni ohrievame, aby sa syr roztopil. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku a muškatový oriešok. Premiešame a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Ďalej si dáme zovrieť osolenú vodu. Dáme do nej cestoviny a uvaríme ich podľa návodu, aby boli akurát na skus.
Kým sa varia cestoviny zohrejeme v menšom hrnci trocha masla. Pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájaný čerstvý špenát, pol minútky restujeme, hrniec prikryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme špenát spariť.
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich, dáme do hrnca so syrovým bešamelom, pridáme sparený špenát a všetko premiešame.
Podávame teplé.
toto jedlo vyslovene milujem - jednoduché a taak strašne dobréééé . mňam
OdpovedaťOdstrániťA fajna cesnakova vona z neho ide :)
OdpovedaťOdstrániťtak toto zvyknem aj ja varit len s tym rozdielom ze pouziavam domace tagliatelle:-)
OdpovedaťOdstrániť