streda 24. novembra 2010

Cestoviny s čerstvými špenatovými listami



Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami



ČO POTREBUJETE (3-4 porcie):

viazanička čerstvých špenatových listov
plátok masla
2 strúčiky cesnaku

na omáčku:
olej alebo maslo
1 menšia červená cibuľa
1 plochá lyžiča hladkej múky
250ml mlieka
väčšia hrsť tvrdého syra
(vyberte si, ktorý vám chutí, napr. Cheddar alebo Parmezán)
2 strúčiky cesnaku
štipka mletého muškátového orieška

300ml hrnček cestovín
voda na ich uvarenie
soľ


Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami



AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si pripravíme bešamelovú omáčku. V hrnci zohrejeme olej (alebo maslo) a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu zaprášime múkou, premiešame a chvíľočku restujeme. Potom zalejeme mliekom a miešame, kým nám bešamel nezhustne. Do bešamelu pridáme tvrdý syr a na miernom ohni ohrievame, aby sa syr roztopil. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku a muškatový oriešok. Premiešame a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Ďalej si dáme zovrieť osolenú vodu. Dáme do nej cestoviny a uvaríme ich podľa návodu, aby boli akurát na skus.

Kým sa varia cestoviny zohrejeme v menšom hrnci trocha masla. Pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájaný čerstvý špenát, pol minútky restujeme, hrniec prikryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme špenát spariť.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich, dáme do hrnca so syrovým bešamelom, pridáme sparený špenát a všetko premiešame.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Podávame teplé. 



Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami

3 komentáre:

  1. toto jedlo vyslovene milujem - jednoduché a taak strašne dobréééé . mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A fajna cesnakova vona z neho ide :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak toto zvyknem aj ja varit len s tym rozdielom ze pouziavam domace tagliatelle:-)

    OdpovedaťOdstrániť