ČO POTREBUJETE:
olej alebo ghee
3 menšie baby baklažány
1 - 2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
1 paradajka
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
na Tadka:
ghee
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 a pol lyžičky urid dal
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov
1/3 lyžičky tamarindovej pasty
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažány umyjeme, vysušíme a nakrajáme na menšie kusy.
V kadhai zohrejeme olej alebo ghee, pridáme chilli papričku a chvíľu popražíme. Pridáme cesnak, nadrobno nakrájanú paradajku, kurkumu, soľ a na miernom ohni restujeme domäkka.
Potom pridáme baklažány, trošička vody a dusíme pod pokrievkou, na miernom ohni domäkka.
Zmes necháme trocha vychládnuť a potom ju rozmixujeme na konzistenciu chutney. Nezabudnúť pridať tamarind pred mixovaním.
Zvlášť pripravíme tadka. V tom istom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka, rímsku rascu, asafoetida a necháme ich rozvoňať. Pridáme karí lístky a urid dal a oprážame chvíľku, urid dal troška zhnedne, vtedy hrniec odstavíme z ohňa. (Ak máte slabé zuby, urid dal môžete vynechať, ten je tam dosť chrumkavý, tak nech si zub nevylomíte.)
Do tadka vmiešame rozmixovanú zmes a dobre premiešame.
Chutney je kyselkavo pálivé, na zjemnenie môžeme pridať 1/2 lyžičky jaggery pri mixovaní. Tamarindovú pastu možno nahradiť šťavou z citróna.
Podávame s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára