ČO POTREBUJETE:
1 väčší baklažán
cesnak
sušený cesnak
mleté čierne korenie
sušené oregano
olivový olej
ďalej:
olej
1 červená cibuľa
2 paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
čerstvá koriandrová vňať
čierny sezam
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažán umyjeme, vysušíme, popicháme vidličkou a prerežeme na polovicu. Urobíme pozdĺžne dva zárezy, do ktorých vtlačíme cesnak. Posypeme sušeným cesnakom, čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 200st. asi 50 minút. Upečený necháme trocha vychládnuť a šupku odstránime. Dužinu vidličkou roztlačíme alebo nožom nasekáme.
V kadhai zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme na miernom ohni do hnedkava.
Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme domäkka.
Pridáme kurkumu, chilli korenie a premiešame.
Ďalej pridáme dužinu baklažána, premiešame a všetko asi 10 min. na miernom ohni restujeme.
Pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame.
Podávame s plackami Chapati, posypané čiernym sezamom.
Originál recept na Brinjal Bharta alebo na Bharta s jogurtom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára