utorok 9. augusta 2022

Niečo ako Bharta (fúzia) / Something like bharta

 


ČO POTREBUJETE:

1 väčší baklažán

cesnak

sušený cesnak

mleté čierne korenie

sušené oregano

olivový olej


ďalej:

olej

1 červená cibuľa

2 paradajky

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

soľ

čerstvá koriandrová vňať

čierny sezam


AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažán umyjeme, vysušíme, popicháme vidličkou a prerežeme na polovicu. Urobíme pozdĺžne dva zárezy, do ktorých vtlačíme cesnak. Posypeme sušeným cesnakom, čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 200st. asi 50 minút. Upečený necháme trocha vychládnuť a šupku odstránime. Dužinu vidličkou roztlačíme alebo nožom nasekáme.

V kadhai zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme na miernom ohni do hnedkava. 

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme domäkka. 

Pridáme kurkumu, chilli korenie a premiešame. 

Ďalej pridáme dužinu baklažána, premiešame a všetko asi 10 min. na miernom ohni restujeme. 

Pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame. 


Podávame s plackami Chapati, posypané čiernym sezamom.



Originál recept na Brinjal Bharta alebo na Bharta s jogurtom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára