(hrnček, ktorý som použila ako odmerku ma 200ml)
2 lyžice múky Ragi
3/4 hrčeka vody
1 plná lyžica jaggery (plamový cukor)
1/2 hrnčeka prevareného mlieka
1 lyžica mletých mandlí
(ak chcete môžete pridať štipku mletého kardamómu)
servírovanie:
ghee
kešu
sušené ovocie
kešu
sušené ovocie
AKO POSTUPOVAŤ:
Keď je múka vo vode rozmiešaná, privedieme ju k varu a na miernom ohni vymiešame do hladka na hustotu kaše. Potom pridáme jaggery, dobre vymiešame, oheň vypneme.
Pridáme prevarené (teplé) mlieko a dobre vymiešame, do hladka.
Vmiešame mleté mandle (prípadne kardamóm).
Podávame teplé, pokvapkané troška s ghee, posypané nasekanými orechami (kešu), prípadne s nasekaným sušeným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára