nedeľa 11. septembra 2022

Ragi kaša / Ragi porridge


ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku ma 200ml)

2 lyžice múky Ragi
3/4 hrčeka vody
1 plná lyžica jaggery (plamový cukor)
1/2 hrnčeka prevareného mlieka 
1 lyžica mletých mandlí
(ak chcete môžete pridať štipku mletého kardamómu)

servírovanie:
ghee
kešu
sušené ovocie



AKO POSTUPOVAŤ:

Múku dáme do hrnca a pridáme vodu. Múku v nej poriadne rozmiešame, aby sme nemali hrčky. V tomto bode ešte nevaríme.

Keď je múka vo vode rozmiešaná, privedieme ju k varu a na miernom ohni vymiešame do hladka na hustotu kaše. Potom pridáme jaggery, dobre vymiešame, oheň vypneme.

Pridáme prevarené (teplé) mlieko a dobre vymiešame, do hladka.

Vmiešame mleté mandle (prípadne kardamóm).

Podávame teplé, pokvapkané troška s ghee, posypané nasekanými orechami (kešu), prípadne s nasekaným sušeným ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára