ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku ma 200ml)
1 hrček vody
1 plná lyžica múky Ragi (najlepšie naklíčenej/sprouted ragi flour, ale môže byť aj obyčajná)
asi 1/4 hrnčeka studenej vody na rozmiešanie múky
1 plná lyžička jaggery (plamový cukor)
asi 1/4 lyžičky mletého kardamómu
mlieko podľa potreby (nemusí byť)
AKO POSTUPOVAŤ:
Vodu privedieme k varu.
V miske rozmiešame múku so 1/4 hrnčekom vody, do hladka.
Keď sa voda začne variť, vlejeme za stáleho miešania ragi rozmiešanú vo vode. Pokračujeme v miešaní na miernom ohni.
Kaša postupne zhustne, varíme ju takto 10 až 12 minút.
Potom oheň vypneme, pridáme jaggery, kardamóm a dobre vymiešame. Ak chceme kašu redšiu, môžeme do nej pridať trocha vriaceho mlieka a znova dobre vymiešame.
Podávame teplú.
Ak chceme slanú verziu, vynecháme jaggery a kardamóm a po uvarení ragi kaše ju necháme vychládnuť. Potom primiešame soľ, vychladený cmar a tadka urobenú na ghee. Do tadka môžeme pridať karí lístky, asafoetida, rímsku rascu, ajwain. Dobre premiešame a nalejeme do misky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára