ČO POTREBUJETE (asi na 3-4 porcie):
1/2 kg mletého kuracieho mäsa
2 veľké červené cibule
2-3 mrkvy
6 strúčikov cesnaku
pasírované paradajky (alebo 2 paradajky rozmixovať a pridať 1 lyžicu kečupu)
kurací vývar podľa potreby (alebo voda a podravka)
2 - 3 lyžice smotany
soľ
mleté čierne korenie
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička sušeného cesnaku
1 lyžička sušeného oregana
10 lístkov čerstvej bazalky
parmezán (alebo 1-2 plátky syra)
cestoviny
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici opečieme na masle a oleji mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme 5min.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a cesnak a restujeme chvíľku.
Pridáme paradajkové pyré, vývar (alebo voda a podravka), soľ, čierne korenie, kašmírske chilli, sušený cesnak, oregano a smotanu. Privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme pod pokrievkou 20min.
Pridáme nasekanú bazalku a povaríme 5min.
Pridáme syr a odstavíme z ohňa. (Ak použijeme parmezán, nastrúhame ho na ragú až pri podávaní, na tanieri.)
Podávame s cestovinami (u nás obyčajne linguine alebo fusilli).
Nie je to žiaden taliansky originál, u nás pasírované paradajky nedostať, vývar mávam odlożený len občas a parmezán tiež nedostať. Tak tu nájdete suroviny ako podravka, kečup a plátkový syr.
Toto ragú sa hodí aj na prípravu lasagna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára