nedeľa 18. septembra 2022

Linguine s kuracím ragú



ČO POTREBUJETE (asi na 3-4 porcie):

1/2 kg mletého kuracieho mäsa

2 veľké červené cibule

2-3 mrkvy

6 strúčikov cesnaku


pasírované paradajky (alebo 2 paradajky rozmixovať a pridať 1 lyžicu kečupu)

kurací vývar podľa potreby (alebo voda a podravka)

2 - 3 lyžice smotany

soľ

mleté čierne korenie

1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

1 lyžička sušeného cesnaku

1 lyžička sušeného oregana


10 lístkov čerstvej bazalky (použila som thajskú) 

parmezán (alebo 1-2 plátky syra)

cestoviny / pasta



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici opečieme na masle a oleji mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme 5min. 


Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a cesnak a restujeme chvíľku.

Pridáme paradajkové pyré, vývar, soľ, čierne korenie, kašmírske chilli, sušený cesnak, oregano a smotanu. Privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme pod pokrievkou 20min.


Pridáme nasekanú bazalku a povaríme 5min.

Pridáme syr a odstavíme z ohňa. (Ak použijeme parmezán, nastrúhame ho na ragú až pri podávaní, na tanieri.)


Podávame s cestovinami (u nás obyčajne linguine alebo fusilli).


Nie je to žiaden taliansky originál, u nás pasírované paradajky nedostať, vývar mávam odlożený len občas a parmezán tiež nedostať. Tak tu nájdete suroviny ako podravka, kečup a plátkový syr. 

Toto ragú sa hodí aj na prípravu lasagna. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára