ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
6 baby baklažánov
150ml mrazeného hrachu
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
voda podľa potreby
2 plné lyžice domácej karí pasty
100ml kokosového mlieka
1 lyžička jaggery alebo hnedého cukru (memusí byť)
hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme asi 5 minút.
Pridáme kurkumu, mletý koriander, kašmírske chilli korenie, soľ, premiešame a minútku restujeme. Pridáme na malé kúsky nakrájané baklažány, trocha vody, privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou varíme 10 minút.
Ďalej pridáme karí pastu a premiešame. Pridáme hrach, kokosové mlieko, jaggery (ak máte radi pálivo mierne nasládlé chute) a upravíme hustotu vriacou vodou, ak treba. Znova privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme zakryté 10 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať a necháme 10 minút postáť pod pokrievkou.
Podávame s ryžou a napr. uhorkovo paradajkovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára