ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
1/2 kg kuracieho mäsa (použila som prsia)
na marinádu:
1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžice citrónovej šťavy
na karí základ/pastu:
kúsok zázvoru
3 strúčiky cesnaku
1-2 zelené chilli papričky
trocha vody na vymixovanie
ďalej:
3 lyžičky ghee
6 guľôčok čierneho korenia
4 klinčeky (laung)
1 ázijský bobkový list (tej patta)
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
3 paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia (pre menej pálivé môžeme zvoliť kašmírske chilli korenie)
soľ
1 lyžička Chicken masala (alebo Punjabi garam masala, prípadne bežná Garam masala)
voda podľa potreby
na záver:
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kusy, uložíme do misky. Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, citrónovú šťavu, dobre premiešame a necháme minimálne 2hod. marinovať v chladničke.
Ďalej si pripravíme pastu. Všetky suroviny na pastu dáme do mixéra a vymixujeme.
V kadhai zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, bobkový list, škoricu, čierne korenie, klinčeky, kardamóm a necháme ich rozvoňať.
Potom pridáme pastu / karí základ, ktorý sme si vymixovali skôr. Oheň zmiernime a pastu necháme zredukovať. Občas premiešame. Bude to troška trvať, treba trpezlivosť a variť pomaly.
Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ, kurkumu, mletý koriander, chilli korenie, premiešame, kadhai zakryjeme a dusíme, až kým sa paradajky nerozpadávajú. Opäť občas premiešame a bude to troška trvať.
Pridáme namarinované mäso, Chicken masala (alebo garam masala), vodu podľa potreby, premiešame, kadhai zakryjeme a karí varíme na miernom ohni asi 20 minút.
Nakoniec do karí vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára