ČO POTREBUJETE:
1/3 hrnčeka (asi 75ml) oranžovej lúpanej šošovice
2 hrnčeky vody na jej uvarenie
2 lyžice kešu orechov a 1 lyžička sezamových semien (alebo 1 lyžica tahini)
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ podľa potreby
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce
štipka kašmírskeho chilli korenia, olivový olej, čierny sezam, čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu povaríme vo vode 15min a scedíme. Necháme vychládnuť a preložíme do mixéra.
Kešu orechy opečieme na miernom ohni do hnedkava, pridáme sezamové semienka a tiež opečieme zľahka. Opečené preložíme do misky (aby sa na horúcej panvici ďalej neopekali) a necháme vychládnuť. Preložíme k šošovici do mixéra.
Pridáme ostatné suroviny (okrem kašmírskeho chilli korenia) a vymixujeme na hustotu hummusu.
Preložíme do misky, poprášime kašmírskym chilli korením, máličko prelejeme olivovým olejom, posypeme čiernym sezamom a nasekanou koriandrovou vňaťou.
Podávame s nasucho opečenými chlebíkmi a/alebo pozdĺžne nakrájanou zeleninou ako napr. mrkvou, uhorkou a podobne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára