piatok 15. júla 2022

Šošovicový "hummus" / "Hummus" with red lentils


 

ČO POTREBUJETE:

1/3 hrnčeka (asi 75ml) oranžovej lúpanej šošovice 

2 hrnčeky vody na jej uvarenie


2 lyžice kešu orechov a 1 lyžička sezamových semien (alebo 1 lyžica tahini)

2 lyžice olivového oleja

1 lyžička citrónovej šťavy 

soľ podľa potreby 

1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

1/4 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce 


štipka kašmírskeho chilli korenia, olivový olej, čierny sezam, čerstvá koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu povaríme vo vode 15min a scedíme. Necháme vychládnuť a preložíme do mixéra.


Kešu orechy opečieme na miernom ohni do hnedkava, pridáme sezamové semienka a tiež opečieme zľahka. Opečené preložíme do misky (aby sa na horúcej panvici ďalej neopekali) a necháme vychládnuť. Preložíme k šošovici do mixéra.


Pridáme ostatné suroviny (okrem kašmírskeho chilli korenia) a vymixujeme na hustotu hummusu.

Preložíme do misky, poprášime kašmírskym chilli korením, máličko prelejeme olivovým olejom, posypeme čiernym sezamom a nasekanou koriandrovou vňaťou. 

Podávame s nasucho opečenými chlebíkmi a/alebo pozdĺžne nakrájanou zeleninou ako napr. mrkvou, uhorkou a podobne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára