utorok 28. decembra 2021

Mirchi bhaji (bajji) alebo Milagai bajji / Deep-fried chillies

 


ČO POTREBUJETE:

6 ks veľkých chilli paprík (mierne pálivý druh, mirchi)

olej na vyprážanie


na cestíčko:

1 hrnček cícerovej múky (besan)

2 lyžice kukuričného škrobu

1/2 lyžičky soli

1/4 lyžičky ajwain

1/4 lyžičky sódy bikarbóny

1 lyžica teplého (skôr horúci, ale nie vriaci) oleja

voda podľa potreby




AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky pozdĺžne narežeme a vnútro vydlabeme (vyčistíme). Stopku ponecháme. 


Do misky dáme besan, kukuričný škrob, soľ, ajwain, sódu a premiešame. Vodu pridávame postupne, metličkou vymiešame hustejšie cestíčko. Vmiešame teplý olej. Cestíčko musí byť bez hrčiek. 


V panvici rozhorúčime olej. Papriky po jednej ponoríme do cestíčka a dobre obalíme. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme zo všetkých strán do zlatista na stredne silnom ohni. 

Podávame s chutney. 


🫑 🫑 🫑


Papriky sa po vydlabaní môžu aj naplniť zemiakovou zmesou (aká sa používa napr. na Aloo paratha), potom sa obalia v cestíčku a vypražia. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára