utorok 28. decembra 2021

Mirchi bhaji (bajji) alebo Milagai bajji / Deep-fried chillies

 



ČO POTREBUJETE:

6 ks veľkých chilli paprík (mierne pálivý druh, mirchi) / 6 big chillies (mildly spicy variety)

olej na vyprážanie / oil for deep frying 


na cestíčko / for the batter:

1 hrnček cícerovej múky (besan) / 1 cup of chickpea flour 

2 lyžice kukuričného škrobu / 2 tbsp corn starch

1/2 lyžičky soli / 1/2 tsp salt

1/4 lyžičky ajwain / 1/4 tsp ajwain

1/4 lyžičky sódy bikarbóny / 1/4 tsp baking soda

1 lyžica teplého (skôr horúci, ale nie vriaci) oleja / 1 tbsp of warm oil

voda podľa potreby / water as needed 





AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky pozdĺžne narežeme a vnútro vydlabeme (vyčistíme). Stopku ponecháme. / Clean the chillies. Cut lengthwise and clean from inside. 


Do misky dáme besan, kukuričný škrob, soľ, ajwain, sódu a premiešame. Vodu pridávame postupne, metličkou vymiešame hustejšie cestíčko. Vmiešame teplý olej. Cestíčko musí byť bez hrčiek. / In the bowl mix together chickpea flour, corn starch, salt, ajwain and baking soda. Gradually add water and stir to make smooth somewhat thicker batter. Add warm oil and stir again.


V panvici rozhorúčime olej. Papriky po jednej ponoríme do cestíčka a dobre obalíme. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme zo všetkých strán do zlatista na stredne silnom ohni. / Heat oil in frying pan. When oil is hot, dip chillies in batter, cover them properly and place in the oil. Deep fry on medium heat on both sides.

Podávame s chutney. / Serve with chutney.



Papriky sa po vydlabaní môžu aj naplniť zemiakovou zmesou (aká sa používa napr. na Aloo paratha), potom sa obalia v cestíčku a vypražia. / After you clean the chillies inside you can fill them with potatoes filling (same filling as you use for Aloo paratha), dip in the batter and deep fry.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára