ČO POTREBUJETE:
6 ks veľkých chilli paprík (mierne pálivý druh, mirchi)
olej na vyprážanie
na cestíčko:
1 hrnček cícerovej múky (besan)
2 lyžice kukuričného škrobu
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky ajwain
1/4 lyžičky sódy bikarbóny
1 lyžica teplého (skôr horúci, ale nie vriaci) oleja
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Papriky pozdĺžne narežeme a vnútro vydlabeme (vyčistíme). Stopku ponecháme.
Do misky dáme besan, kukuričný škrob, soľ, ajwain, sódu a premiešame. Vodu pridávame postupne, metličkou vymiešame hustejšie cestíčko. Vmiešame teplý olej. Cestíčko musí byť bez hrčiek.
V panvici rozhorúčime olej. Papriky po jednej ponoríme do cestíčka a dobre obalíme. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme zo všetkých strán do zlatista na stredne silnom ohni.
Podávame s chutney.
🫑 🫑 🫑
Papriky sa po vydlabaní môžu aj naplniť zemiakovou zmesou (aká sa používa napr. na Aloo paratha), potom sa obalia v cestíčku a vypražia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára