pondelok 6. decembra 2021

Brokolicovo šampiňónové karí / Broccoli and mushrooms curry




ČO POTREBUJETE (na 2 az 3 porcie):

1 menšia brokolica

200g čerstvých šampiňónov


na karí základ:

olej

2 veľké červené cibule

1 väčšia paradajka

hrsť kešu orechov

ghee


koreniny:

1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce

medzi prsty ajwain

(je dosť výrazný, preto stačí len tak medzi prsty)

štipka asafoetida

1/2 lyžičky mletej kurkumy

1/3 lyžičky mletého chilli korenia

1/3 lyžičky mletého koriandru

3/4 lyžičky garam masala


na dokončenie:

soľ

voda podľa potreby

čerstvá koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:

Pripravíme si karí základ.V kadhai (panvici ako je wok) zohrejeme olej. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájanú paradajku, kešu orechy a pod pokrievkou dusíme do hnedkava. Zmes necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na pastu. 

🥘 🥘 🥘

V tom istom kadhai zohrejeme lyžicu ghee. Pridáme všetky koreniny a necháme na ghee rozvoňať. Pozor aby sme nespálili chilli korenie, inak karí zhorkne. Pridáme pripravený karí základ a rozmiešame. Pridáme soľ, nakrájanú brokolicu a nakrájané šampiňóny, pridáme vodu podľa potreby a pod pokrievkou na mierno varíme asi 15 až 20 minút. 

🥘 🥘 🥘

Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a môžeme podávať s ryžou alebo plackami Chapati. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára