ČO POTREBUJETE (na 2 az 3 porcie):
1 menšia brokolica
200g čerstvých šampiňónov
na karí základ:
olej
2 veľké červené cibule
1 väčšia paradajka
hrsť kešu orechov
koreniny:
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
medzi prsty ajwain
(je dosť výrazný, preto stačí len tak medzi prsty)
štipka asafoetida
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/3 lyžičky mletého koriandru
3/4 lyžičky garam masala
na dokončenie:
soľ
voda podľa potreby
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Pripravíme si karí základ.V kadhai (panvici ako je wok) zohrejeme olej. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájanú paradajku, kešu orechy a pod pokrievkou dusíme do hnedkava. Zmes necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na pastu.
🥘 🥘 🥘
V tom istom kadhai zohrejeme lyžicu ghee. Pridáme všetky koreniny a necháme na ghee rozvoňať. Pozor aby sme nespálili chilli korenie, inak karí zhorkne. Pridáme pripravený karí základ a rozmiešame. Pridáme soľ, nakrájanú brokolicu a nakrájané šampiňóny, pridáme vodu podľa potreby a pod pokrievkou na mierno varíme asi 15 až 20 minút.
🥘 🥘 🥘
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a môžeme podávať s ryžou alebo plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára