ČO POTREBUJETE (na 5ks):
200ml hrnček besanovej / cícerovej múky
soľ
štipka semienok ajwain
1/2 lyžičky mletej kurkumy
voda podľa potreby
ďalej:
1 červená cibuľa nasekaná nadrobno
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
1 zelená chilli paprička nasekaná nadrobno
(môžete vynechať, ak nechcete pálivé)
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame besanovú múku, soľ, kurkumu a ajwain. Potom pridáme ostatné suroviny a opäť poriadne vymiešame.
Cesto je riedke, leje sa.
🌱 🌱 🌱
Poriadne si zohrejeme panvicu. Keď je horúca oheň trocha zmiernime a po celej panvici trocha zvýšky pomaly nalievame naberačku cesta. Ako pri Atta dosa. Keď sa placka začne zaťahovať, pokvapkáme ju olejom, ešte chvíľu opekáme, obrátime a opečieme chvíľku aj z druhej strany.
Podávame s chutney.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára