ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka nesolených arašidov
soľ
1 malá lyžička tamarindovej pasty
1 lyžica oleja
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 sušená červená čili paprička
na Tadka:
1 lyžica Ghí
1/2 lyžičky horčičných semien
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky Urid dal
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
(obrázky prípravy sú na dvojitú dávku podľa surovín)
(obrázky prípravy sú na dvojitú dávku podľa surovín)
Na zohriatej panvici opečieme arašidy do hnedkava. Treba ich stále premiešavať, aby nezhoreli. Necháme ich vychladnúť a potom odstránime hneď šupky.
Potom si do panvice dáme lyžicu oleja. Pridáme cesnak, cibuľu a čili papriku a popražíme na miernom ohni do hneda. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vychladnuté arašidy a cibuľovú zmes dáme do mixéra. Pridáme troška soli, tamarindovú pastu a asi 50ml vody a vymixujeme na kašu, ktorú preložíme do misky. Podľa potreby si pridajte vodu počas mixovania, ale len po troškách.
Pripravíme si Tadka:
Do panvice dáme zohriať lyžicu ghí. Pridáme všetky hore uvedené suroviny a na miernom ohni opekáme, kým urid dal troška nezhnedne. Nenecháme ho príliš zhnednúť, odstavíme hneď, ako začne meniť farbu. (Ak máte slabé zuby, urid dal môžete vynechať, ten je tam dosť chrumkavý, tak nech si zub nevylomíte.)
🥜 🥜 🥜
Tadka vylejeme do čatní spolu s ghí a čatní zamiešame, aby sa to pekne spojilo.
Podávame napr. s plackami Dosa, plackami Uthappam, Cibuľovým (alebo iným) bhaji alebo vyprážanými Vada.
Čatní sa môže urobiť aj redšie, pridaním vody pri mixovaní. Záleží, čo uprednostňujete vy.
tyyyy brdoooo, tak toto musi byt mnamina
OdpovedaťOdstrániťEj veru je :))) este idem Dosa robit, pomastime bruska.
OdpovedaťOdstrániťKonecne viem, co urobim s maxi balenim arasidov, ktore mi ostalo po Vianociach, vdaka :)
OdpovedaťOdstrániťLen nepouzi solene arasidy.
OdpovedaťOdstrániťTo urcite nie. Su to surove arasidy a nikomu sa ich nechcelo jest, lebo potom bolo treba upratovat vsetky tie supky :)
OdpovedaťOdstrániť