ČO POTREBUJETE (na 2 záviny):
750g hladkej múky (použila som Maida)
2 ploché lyžičky sušeného droždia
4 a 1/2 lyžice kryštáľového cukru
štipka soli
200ml rastlinného oleja
375ml teplého (nie horúceho) mlieka
na náplň:
maslo alebo ghee na potretie
kakao
jemný kryštáľový cukor
mleté mandle (alebo strúhanka)
maslo alebo ghee na potretie závinu
AKO POSTUPOVAŤ:
Do mise si dáme preosiatu múku, cukor, soľ, sušené droždie a premiešame. Zohrejeme si mlieko, do teplého mlieka vlejeme olej. Mlieko z olejom zapracujeme do múky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé cesto. Misku prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 30min kysnúť na teplom mieste, bez prievanu.
Potom cesto rukou znova premiesime a necháme kysnúť ďalších 15min.
Prenesieme ho na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenký plát. Potrieme ho roztopeným maslom alebo s ghee, cez sítko naň preosejeme kakao a posypeme jemným kryštaľovým cukrom. Povrch posypeme ešte trocha mletými mandľami alebo strúhankou.
Závin zavinieme a prenesieme na plech. Závin popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo s ghee.
Koláč necháme podkysnúť asi 20 minút. Rúru predohrejeme na 200st. a koláč pečieme na 180st., 25-30 minút, dohneda. Upečený závin potrieme maslom alebo s ghee.
Závin zavinieme a prenesieme na plech. Závin popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo s ghee.
Koláč necháme podkysnúť asi 20 minút. Rúru predohrejeme na 200st. a koláč pečieme na 180st., 25-30 minút, dohneda. Upečený závin potrieme maslom alebo s ghee.