ČO POTREBUJETE:
1 stredne veľká surová cvikla
voda
3 natvrdo uvarené vajcia
2 lyžice majolky
1 lyžička horčice
soľ
mleté čierne korenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Cvikľu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca uniknúť (neotvárať nasilu!!). Potom cvikľu vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú ošúpeme a konce odkrojíme. Vychladnutú, ošúpanú cvikľu postrúhame na jemnom strúhadle.
Pridáme uvarené a ošúpané vajíčka, postrúhané. Pridáme horčicu a majolku a dobre vymiešame. Nakoniec dochutíme soľou (ak treba) a čiernym korením, premiešame a môžeme natrieť na chlieb. K nátierke sa hodí aj nakrájaná cibuľa.
Nátierky zbožňujem :).
OdpovedaťOdstrániťVyskusaj, je mnam ;)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá super. Otestujem čoskoro ;)
OdpovedaťOdstrániť:) dufam, ze bude chutit
OdpovedaťOdstrániťdá sa niečím nahradiť majolka?
OdpovedaťOdstrániťKludne bielym nesladenym jogurtom. Robila som ju aj s nim a bola dobra.
Odstrániťje dobré dať do toho aj nejaké korenie alebo stačí čistý biely jogurt?
OdstrániťTo mlete cierne celkom staci.
Odstrániť