ČO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)
1 lyžica masla
asi 7 strúčikova cesnaku (podľa ich veľkosti)
1/2 hrnčeka dlhozrnnej ryže (použila som Basmati)
hydinový vývar (pre vegetariánov zeleninový)
mleté čierne korenie
1 lyžička sušeného cesnaku
soľ
šťava z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci roztopíme maslo a orestujeme cesnak. Stačí chvíľočka, len kým sa uvoľní vôňa.
Pridáme prepláchnutú ryžu a restujeme minútu na silnom ohni, premiešavame.
Ryžu zalejeme vývarom (alebo vodou) tak, aby ho bolo asi 1-2cm nad ryžou. Pridáme mleté čierne korenie, sušenÿ cesnak, soľ, premiešame a privedieme do varu. Potom oheň zmiernime a zakrytú ryžu dusíme, kým sa všetka voda neodparí, asi 10 minút.
Pred dodusením pridáme 1 lyžičku šťavy z citróna a zamiešame. Dodusíme. Podávame samotnú so šalátom alebo ako prílohu. Hodí sa k jedlám z čínskej kuchyňe, ktoré majú omáčkový sladko korenistý základ alebo sladko kyslastý základ.
♡ ♡ ♡
Miska a k comu sa ta cesnaková ryza hodí najlepsie ako priloha?? Vyskúsala by som, aké jedlo k nej odporúcas?
OdpovedaťOdstrániťSlavka, mali sme ju taku samotnu s uhorkovym salatom a hodi sa podla mna k takemu dusenemu masku, potretemu horcicou a len sol a kmin alebo cierne korenie, nieco take jednoduche, aby to neprebilo tu chut cesnakovej ryze.
OdpovedaťOdstrániť