štvrtok 20. januára 2011

Cesnaková ryža / Garlic rice



ČO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)

1 lyžica masla
asi 7 strúčikova cesnaku (podľa ich veľkosti)
1/2 hrnčeka dlhozrnnej ryže (použila som Basmati)
hydinový vývar (pre vegetariánov zeleninový)
mleté čierne korenie 
1 lyžička sušeného cesnaku
soľ
šťava z citróna




AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci roztopíme maslo a orestujeme cesnak. Stačí chvíľočka, len kým sa uvoľní vôňa. 

22garlic rice 002


Pridáme prepláchnutú ryžu a restujeme minútu na silnom ohni, premiešavame. 

22garlic rice 003


Ryžu zalejeme vývarom (alebo vodou) tak, aby ho bolo asi 1-2cm nad ryžou. Pridáme mleté čierne korenie, sušenÿ cesnak, soľ, premiešame a privedieme do varu. Potom oheň zmiernime a zakrytú ryžu dusíme, kým sa všetka voda neodparí, asi 10 minút. 

22garlic rice 007


Pred dodusením pridáme 1 lyžičku šťavy z citróna a zamiešame. Dodusíme. Podávame samotnú so šalátom alebo ako prílohu. Hodí sa k jedlám z čínskej kuchyňe, ktoré majú omáčkový sladko korenistý základ alebo sladko kyslastý základ.

22garlic rice 009


♡ ♡ ♡


2 komentáre:

  1. Miska a k comu sa ta cesnaková ryza hodí najlepsie ako priloha?? Vyskúsala by som, aké jedlo k nej odporúcas?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slavka, mali sme ju taku samotnu s uhorkovym salatom a hodi sa podla mna k takemu dusenemu masku, potretemu horcicou a len sol a kmin alebo cierne korenie, nieco take jednoduche, aby to neprebilo tu chut cesnakovej ryze.

    OdpovedaťOdstrániť