pondelok 31. januára 2011

Hrianka s baklažánom / Toasts with brinjals





ČO POTREBUJETE:

chlieb + maslo (miesto masla môžeme použiť Labneh) / bread + butter (you can use Labneh instead of the butter)
baklažán (použila som baby baklažány, ale pokojne použite aj veľký baklažán) / brinjals or eggplant
soľ / salt
olivový olej / olive oil 
sušený majorán / dry marjoram 


22gril baklazan 010



AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažány nakrájame pozdĺžne na asi 1/2cm hrubé pláty. Osolíme, posypeme troška sušeným majoránom. / Cut brinjals lengthwise, about 1/2cm thick. Sprinkle some salt and dry marjoram. 

V panvici zohrejeme troška oleja a baklažány na ňom, na miernom ohni opečieme do hnedkava z oboch strán. / Heat little bit of the oil in the pan and reduce the heat. Place brinjal slices on the pan and fry them until they are brownish on both sides.



Kým sa baklažány opekajú, pripravíme si hrianky, ktoré troška po upečení potrieme maslom (alebo si na ne natrieme Labneh). / While brinjals are being prepared make your toasts. Spread little bit of the butter on each toast (or use Labneh).

Opečené baklažány uložíme na hrianky. / Place few slices of brinjals on each toast and enjoy your snack.



6 komentárov:

  1. Miska milujem baklazán pecený v rúre este v supke.Minule mi az vybuchol ked som ho vybrala...:-D Toto je tiez velmi zaujímavá príprava a urcite najblizsie, ked budem mat baklazány vyskúsam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekne! Aj foto. Vidno pokroky. Lepsis sa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. oooch Michaelka, milujem grilovaný baklažán :) mňam - och ale u nás iba ja sama :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. niekedy mi baklažán zhorkne pri príprave, aj ho solím a nechám vypotiť atď. Neviete prečo niekedy zhorkne? Rozmýšľala som - umytie a nevysušenie po vypotení? alebo čo môže byť na príčine?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moze to byt uz stary plod. Treba vyberat mensie plody, leskle a nie makke.

      Odstrániť