ČO POTREBUJETE:
chlieb + maslo
(miesto masla môžeme použiť Labneh; alebo medovú horčicu, troška masla, plátok syra a na to baklažán)
baklažán
(použila som baby baklažány, ale pokojne použite aj veľký baklažán)
soľ
olivový olej
sušený majorán
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažány nakrájame pozdĺžne na asi 1/2cm hrubé pláty. Osolíme, posypeme troška sušeným majoránom.
* * *
V panvici zohrejeme troška oleja a baklažány na ňom, na miernom ohni opečieme do hnedkava z oboch strán.
Kým sa baklažány opekajú, pripravíme si hrianky, ktoré troška po upečení potrieme maslom (alebo si na ne natrieme Labneh).
* * *
Opečené baklažány uložíme na hrianky.
Miska milujem baklazán pecený v rúre este v supke.Minule mi az vybuchol ked som ho vybrala...:-D Toto je tiez velmi zaujímavá príprava a urcite najblizsie, ked budem mat baklazány vyskúsam.
OdpovedaťOdstrániťPekne! Aj foto. Vidno pokroky. Lepsis sa :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťoooch Michaelka, milujem grilovaný baklažán :) mňam - och ale u nás iba ja sama :(
OdpovedaťOdstrániťniekedy mi baklažán zhorkne pri príprave, aj ho solím a nechám vypotiť atď. Neviete prečo niekedy zhorkne? Rozmýšľala som - umytie a nevysušenie po vypotení? alebo čo môže byť na príčine?
OdpovedaťOdstrániťMoze to byt uz stary plod. Treba vyberat mensie plody, leskle a nie makke.
Odstrániť