pondelok 3. januára 2011

Chlebové pagáče s cesnakom a oreganom / "Scones" with garlic and oregano



ČO POTREBUJETE (na 18ks):

150ml múky maida
100ml múky atta

1 plochá lyžička soli
1 plná lyžička cukru
1 plochá lyžička sušeného droždia
2 lyžičky sušeného oregana
4 strúčiky nastrúhaného cesnaku
(alebo 2 lyžičky cesnakovo bylinkovej zmesi na cesnakový chlieb)

150ml teplej vody
2 lyžice olivového oleja

olivový olej na potretie pagáčov
čierny sezam na posypanie




AKO POSTUPOVAŤ:

Múku zmiešame so soľou, cukrom, sušeným droždím, oreganom a nastrúhaným cesnakom (alebo cesnakovo bylinkovým korením). Prilejeme teplú (nie horúcu) vodu a olej a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút. Potom ho rukou premiesime (ak treba, podsypeme troškou múky pri miesení) a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

Vykysnuté cesto prepracujeme rukou a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5cm.

1



Guľatou formičkou (diameter = 6cm) vykrajujeme pagáče.

2



Pagáče uložíme na plech a necháme 20 minút podkysnúť.

3



Pred pečením každý pagáč potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom (alebo aj neposypeme, sezam je voliteľný).

4



Pečieme na 180st., 25 minút.


IMG_6481

7 komentárov:

  1. wáááu Michaelka, tak tie vyzerajú priam úúúžasne !!! mňamka!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Martinka, su velmi chutne a krasne vonaju, ked sa pecu, vdaka tomu cesnaku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška tak tento receptík je pre nás ten pravý:-) vôňa cesnaku a oregana je úúúúžasná:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som rada, ze sa ti recept hodi Ajka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Utekam do obchodu na celozrnnu muku a ihned peciem!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :) ja ich dnes tiez peciem znova, lebo som dcerke dala k obedu 3 pagace a ona sa podelila s kamaratkami v skole. Tym tak chutili, ze ju prehovarali nech zajtra donesie, kazdej po jednom pagaci :)

    OdpovedaťOdstrániť