sobota 3. septembra 2011

Kuracie stehná pečené na zemiakoch / Chicken legs baked on potatoes



22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 035



ČO POTREBUJETE:

kuracie stehná / chicken legs 
zemiaky / potatoes 
soľ / salt

olivový olej (alebo slnečnicový) / olive oil (or sunflower)
majorán (použila som sušený) / dry marjoram 
mletá sladká paprika / sweet paprika powder
cesnak / garlic




AKO POSTUPOVAŤ

Pekáč vymastíme olejom trocha. Zemiaky ošúpeme a pokrájame, 8 až 10 minút predvaríme vo vode, potom uložíme na dno pekáča a osolíme ich. / Brush the tray with oil. Peel the potatoes, cut, preboil in water for 8 to 10min. Place them on the tray in one layer and sprinkle some salt.

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 009


Na zemiaky uložíme osolené kuracie stehná, ktoré posypeme nakrájaným cesnakom. / On the top of the potatoes now place the chicken legs also sprinkled with salt and now sprinkle with chopped garlic.

V miske zmiešame trocha olivového oleja s majoránom a mletou paprikou... / In small bowl combine together olive oil, marjoram and paprika powder...

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 010


...a polejeme ním kuracie stehná. / ...pour this over the chicken legs. 

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 011

Rúru si predohrejeme na 200st. Pekáč zakryjeme na tesno alobalom a pečieme 45-50 minút na 180 st. Potom alobal dáme preč a ďalších 10 minút zapekáme - grilujeme na 180st. / Preheat the oven to 200deg. Cover the tray with aluminium and bake it for 45 to 50min. on 180deg. Then remove the foil and bake/grill for 10 more minutes. 



22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 038

10 komentárov:

  1. Miška,máš pravdu, klasika na nedeľu.Tak si pamätám obedy u mojich rodičov.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska stehienka vyzeraju tak delikatne. Este som s majoranom neskusala, ale vyzera to velmi dobre, musim niekedy vyskusat.Aj cesnak aj majoran mame radi, takze by nam to mohlo celkom chutit. Trochu zmeny nezaskodi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ejha..to su riadne stehniska...nie ako u nás :(
    ešte uhorkový šalát k tomu :)paráda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krása...vidno, že to stehno je z naozajstného kurčiatka a nie z takého hypermarketového úbožiatka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ..akurát dnes som toto varila.....super.... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tiež som robila tento recept a ešte aj svokra sa ma pýtala ako som dosiahla takú chrumkavú chuť a zároveň jemné mäsko, jednoducho skvelý recept, ďakujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. miška, jednoduché, výborné, krásne foto.

    OdpovedaťOdstrániť