sobota 3. septembra 2011

Kuracie stehná pečené na zemiakoch / Chicken legs baked on potatoes






ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná

6 - 8 zemiakov
soľ
1/2 lyžičky prášku do pečiva
voda na uvarenie zemiakov

olivový olej (alebo slnečnicový)
1 lyžička majoránu (použila som sušený)
1 lyžička mletej sladkej papriky (alebo 1 lyžička kašmírske chilli korenie)
1 lyžička sušeného cesnaku 
2 lyžičky cukru (nemusí byť)
6 strúčikov cesnaku 





AKO POSTUPOVAŤ

Pekáč vymastíme trocha olejom. 

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrťky. Dáme zovrieť vodu do hrnca, pridáme soľ a prášok do pečiva. Keď sa voda začne variť vložíme zemiaky a varíme ich 5 až 8 minút. Potom ich vyberieme a uložíme na pekáč v jednej vrstve.

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 009


Na zemiaky uložíme osolené kuracie stehná, ktoré posypeme nakrájaným cesnakom.

V miske zmiešame oleja, majorán, sušený cesnak a mletú papriku. Ak použijeme pálivé chilli korenie miesto mletej papriky, pridáme cukor.

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 010


...a týmto polejeme kuracie stehná.

22kura na zemiakoch, makhana, leetchi 011


Rúru si predohrejeme na 180st. a pečieme 60 minút. Ku koncu môžeme prepnúť na 10 - 15min. na gril.

Môžeme podávať s Uhorkovým šalátom alebo Nakladanou cviklou

9 komentárov:

  1. Miška,máš pravdu, klasika na nedeľu.Tak si pamätám obedy u mojich rodičov.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska stehienka vyzeraju tak delikatne. Este som s majoranom neskusala, ale vyzera to velmi dobre, musim niekedy vyskusat.Aj cesnak aj majoran mame radi, takze by nam to mohlo celkom chutit. Trochu zmeny nezaskodi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ejha..to su riadne stehniska...nie ako u nás :(
    ešte uhorkový šalát k tomu :)paráda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krása...vidno, že to stehno je z naozajstného kurčiatka a nie z takého hypermarketového úbožiatka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ..akurát dnes som toto varila.....super.... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tiež som robila tento recept a ešte aj svokra sa ma pýtala ako som dosiahla takú chrumkavú chuť a zároveň jemné mäsko, jednoducho skvelý recept, ďakujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. miška, jednoduché, výborné, krásne foto.

    OdpovedaťOdstrániť