ČO POTREBUJETE:
4 kuracie stehná
6 - 8 zemiakov
soľ
1/2 lyžičky prášku do pečiva
voda na uvarenie zemiakov
olivový olej (alebo slnečnicový)
1 lyžička majoránu (použila som sušený)
1 lyžička mletej sladkej papriky (alebo 1 lyžička kašmírske chilli korenie)
1 lyžička sušeného cesnaku
2 lyžičky cukru (nemusí byť)
6 strúčikov cesnaku
AKO POSTUPOVAŤ
Pekáč vymastíme trocha olejom.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrťky. Dáme zovrieť vodu do hrnca, pridáme soľ a prášok do pečiva. Keď sa voda začne variť vložíme zemiaky a varíme ich 5 až 8 minút. Potom ich vyberieme a uložíme na pekáč v jednej vrstve.
Na zemiaky uložíme osolené kuracie stehná, ktoré posypeme nakrájaným cesnakom.
V miske zmiešame oleja, majorán, sušený cesnak a mletú papriku. Ak použijeme pálivé chilli korenie miesto mletej papriky, pridáme cukor.
...a týmto polejeme kuracie stehná.
Rúru si predohrejeme na 180st. a pečieme 60 minút. Ku koncu môžeme prepnúť na 10 - 15min. na gril.
Môžeme podávať s Uhorkovým šalátom alebo Nakladanou cviklou.
Na zemiaky uložíme osolené kuracie stehná, ktoré posypeme nakrájaným cesnakom.
V miske zmiešame oleja, majorán, sušený cesnak a mletú papriku. Ak použijeme pálivé chilli korenie miesto mletej papriky, pridáme cukor.
...a týmto polejeme kuracie stehná.
Rúru si predohrejeme na 180st. a pečieme 60 minút. Ku koncu môžeme prepnúť na 10 - 15min. na gril.
Môžeme podávať s Uhorkovým šalátom alebo Nakladanou cviklou.
Miška,máš pravdu, klasika na nedeľu.Tak si pamätám obedy u mojich rodičov.
OdpovedaťOdstrániťMiska stehienka vyzeraju tak delikatne. Este som s majoranom neskusala, ale vyzera to velmi dobre, musim niekedy vyskusat.Aj cesnak aj majoran mame radi, takze by nam to mohlo celkom chutit. Trochu zmeny nezaskodi:)
OdpovedaťOdstrániťejha..to su riadne stehniska...nie ako u nás :(
OdpovedaťOdstrániťešte uhorkový šalát k tomu :)paráda
krása...vidno, že to stehno je z naozajstného kurčiatka a nie z takého hypermarketového úbožiatka :-)
OdpovedaťOdstrániť..akurát dnes som toto varila.....super.... :D
OdpovedaťOdstrániťtiež som robila tento recept a ešte aj svokra sa ma pýtala ako som dosiahla takú chrumkavú chuť a zároveň jemné mäsko, jednoducho skvelý recept, ďakujeme :)
OdpovedaťOdstrániťAj ja dakujem :) tesim sa velmi, ze chutilo.
Odstrániťmiška, jednoduché, výborné, krásne foto.
OdpovedaťOdstrániťDakujem.
Odstrániť