ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
2 viazaničky čerstvých špenátových listov (bez stoniek)
2 lyžice ghee (alebo olej)
1 lyžička tmavej rímskej rasce (shah jeera)
2 sušené červené čili papričky (namočíme ich na 30min v teplej vode pred použitím)
2 stredné veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo pol lyžičky z každého, čerstvo nastrúhaného)
4 stredne veľké zemiaky; nakrájané na kocky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru
2 paradajky
1 lyžička sušenej senovky gréckej (kasuri methi)
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky okrájame, umyjeme a pokrájame na menšie kusy a dáme do vody do ďalšieho použitia, aby nezhnedli.
V kadhai zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, sušené chilli papričky a necháme ich rozvoňať.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka.
Ďalej pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a minútku restujeme. Pridáme nakrájané zemiaky, soľ, kurkumu, mletý koriander a premiešame.
Pridáme nakrájané paradajky, kašmírske chilli korenie, garam masala, premiešame. Pridáme trocha vody, privedieme k varu, oheň zmiernime a zemiaky pod pokrievkou uvaríme domäkka. Tekutina sa odparí, ide o subzi, nie o karí. (Aj sa mi to rýmuje 😃)
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme umyté, nakrájané špenátové listy (nekrájame nadrobno, ak máme baby špenát netreba krájať), premiešame a subzi pod pokrievkou 3min podusíme.
Nakoniec pridáme sušené lístky senovky gréckej, premiešame a subzi necháme 10min postáť pod pokrievkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára