Je to anglické pečivo, ktoré môže byť pripravené buď na sladko alebo na slano a väčšinou sa podáva na raňajky alebo k poobednému anglickému čaju so smotanou. Môžu sa do nich pridať hrozienka, ríbezle, ďatle, či syr, slanina a cibuľa. Do cesta miesto droždia ide prášok do pečiva. Toto pečivo vlastne môže byť nazývané aj koláčom....neviem sa rozhodnúť.
Do mise preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a prášok do pečiva a dobre premiešame prstami. Pridáme zmäknuté maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby všetko spolu pekne držalo. Poprášime ho múkou, aby sa nám nelepilo na ruky pri ďalšej práci s ním.
Cesto položíme na plech a dlaňami ho roztlačíme na asi 2-3cm hrubú placku (nevaľkať!).
Placku rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov, ktoré posunieme trošku ďalej od seba.
Každý trojuholník potrieme troška smotanou a troška poprášime práškovým cukrom (naozaj len máličko). Rúru predohrejeme na 220st. a pečieme prvých 10 minút na 220 st. Potom rúru zmiernime na 180st.-200st. a dopečieme asi 25 minút dohneda. Teplotu rúry si treba nastaviť podľa toho ako vám pečie bežne buchty.
ČO POTREBUJETE:
(Objem hrnčeka, ktorý som použila pri meraní surovín má 200ml.)
(Objem hrnčeka, ktorý som použila pri meraní surovín má 200ml.)
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 lyžičky soli (nie kopčito, skôr plochá polovica)
3 lyžice cukru
1 plochá lyžička prášku do pečiva
5 lyžíc nesoleného zmäknutého (nie roztopeného) masla
1 hrnček hustej sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
Do mise preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a prášok do pečiva a dobre premiešame prstami. Pridáme zmäknuté maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby všetko spolu pekne držalo. Poprášime ho múkou, aby sa nám nelepilo na ruky pri ďalšej práci s ním.
Cesto položíme na plech a dlaňami ho roztlačíme na asi 2-3cm hrubú placku (nevaľkať!).
Placku rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov, ktoré posunieme trošku ďalej od seba.
Každý trojuholník potrieme troška smotanou a troška poprášime práškovým cukrom (naozaj len máličko). Rúru predohrejeme na 220st. a pečieme prvých 10 minút na 220 st. Potom rúru zmiernime na 180st.-200st. a dopečieme asi 25 minút dohneda. Teplotu rúry si treba nastaviť podľa toho ako vám pečie bežne buchty.
Miska, scones som este nerobila...hmmm, uvazujem nad tým.Inak kari som minule robila zeleninové podla teba s kokosovým mliekom ale obchod kam som chcela ist nakúpit zrusili, tak som si garam masala vyrobila podla tvojho návodu ;-).Bolo to mnam, dakujeeeeeeeeeem.paaaa
OdpovedaťOdstrániťSlavka, som rada, ze ti posluzil aj recept na Garam masala :)
OdpovedaťOdstrániťuuuuuuuuuuuj a akoooooooo, paaaa
OdpovedaťOdstrániť