ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):
špagety
1 menšia cuketa
2 lyžice olivového oleja
4 + 4 veľké lístky bazalky
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
2 strúčiky cesnaku
soľ
parmezán
AKO POSTUPOVAŤ:
Cuketu umyjeme a vyutierame do sucha. Nakrájame ju na tenké kolieska.
V kastróliku zohrejeme olej (tu môžeme použiť aj slnečnicový, ten olivový nie je zadarmo) a cuketové kolieska v ňom postupne vypražíme na stredne silnom až silnom ohni mierne dohneda. Vyberieme ich, dáme do misky, pridáme mleté čierne korenie, troška osolíme a pridáme 4 nasekané lístky bazalky. Opatrne poprehadzujeme.
Špagety uvaríme v osolenej vode o 2min menej než zvyčajne (varila som 8min). Potom scedíme a 1/4 hrnčeka vody z nich si odložíme bokom do daľšieho použitia.
V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme vypraženú cuketu (pár koliesok si odložíme na zdobenie), naberačku vody zo špagiet a 1min to povaríme.
Pridáme scedené špagety a ešte trocha vody z nich, ak treba. 2min premiešame. Potom oheň vypneme.
Pridáme 4 nasekané lístky bazalky, nastrúhaný parmezán a špagety so syrom dobre premiešame.
Špagety rozdelíme na taniere, ak chceme môžeme pridať viac parmezánu a ozdobíme odloženými kolieskami vypraženej cukety.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára