pondelok 11. augusta 2025

Špagety s cuketou / Spaghetti alla Nerano


ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):

špagety
1 menšia cuketa
2 lyžice olivového oleja
4 + 4 veľké lístky bazalky
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

2 strúčiky cesnaku
soľ

parmezán



AKO POSTUPOVAŤ:

Cuketu umyjeme a vyutierame do sucha. Nakrájame ju na tenké kolieska.

V kastróliku zohrejeme olej (tu môžeme použiť aj slnečnicový, ten olivový nie je zadarmo) a cuketové kolieska v ňom postupne vypražíme na stredne silnom až silnom ohni mierne dohneda. Vyberieme ich, dáme do misky, pridáme mleté čierne korenie, troška osolíme a pridáme 4 nasekané lístky bazalky. Opatrne poprehadzujeme. 



Špagety uvaríme v osolenej vode o 2min menej než zvyčajne (varila som 8min). Potom scedíme a 1/4 hrnčeka vody z nich si odložíme bokom do daľšieho použitia.



V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme  nadrobno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme vypraženú cuketu (pár koliesok si odložíme na zdobenie), naberačku vody zo špagiet a 1min to povaríme.



Pridáme scedené špagety a ešte trocha vody z nich, ak treba. 2min premiešame. Potom oheň vypneme.

Pridáme 4 nasekané lístky bazalky, nastrúhaný parmezán a špagety so syrom dobre premiešame.



Špagety rozdelíme na taniere, ak chceme môžeme pridať viac parmezánu a ozdobíme odloženými kolieskami vypraženej cukety.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára