ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):
špagety
(mám rada značku Borges)
4 strúčiky cesnaku
olivový olej classic (tiež od značky Borges)
1/2 lyžičky chilli vločiek
(žiadna soľ, voda na špagety je slaná, aj parmezán je slaný)
petržlenová vňať
parmezán
AKO POSTUPOVAŤ:
Špagety uvaríme v osolenej vode (ja som varila 8min), scedíme a 1/4 hrnčeka vody z nich si odložíme.
V hlbokej panvici zohrejeme olej (toľko, aby pokryl jej dno), pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, chilli vločky a restujeme na miernom ohni 1 - 2min, aby cesnak neprihorel.
Pridáme scedené špagety a trocha odloženej vody a dobre premiešame. Na miernom ohni prehrievame 2min. (Preto som špagety varila o 2min menej než zvyčajne.)
Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať (použila som sušenú) a rozdelíme na taniere.
Na vrch môžeme pridať nastrúhaný parmezán.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára