pondelok 4. augusta 2025

Špagety Aglio e Olio (špagety s cesnkom a olivovým olejom) / Spaghetti with garlic and olive oil


ČO POTREBUJETE (na 1 porciu):

špagety
(mám rada značku Borges)

4 strúčiky cesnaku
olivový olej classic (tiež od značky Borges)
1/2 lyžičky chilli vločiek
(žiadna soľ, voda na špagety je slaná, aj parmezán je slaný)

petržlenová vňať
parmezán



AKO POSTUPOVAŤ:

Špagety uvaríme v osolenej vode (ja som varila 8min), scedíme a 1/4 hrnčeka vody z nich si odložíme.

V hlbokej panvici zohrejeme olej (toľko, aby pokryl jej dno), pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, chilli vločky a restujeme na miernom ohni 1 - 2min, aby cesnak neprihorel.

Pridáme scedené špagety a trocha odloženej vody a dobre premiešame. Na miernom ohni prehrievame 2min. (Preto som špagety varila o 2min menej než zvyčajne.)



Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať (použila som sušenú) a rozdelíme na taniere. 

Na vrch môžeme pridať nastrúhaný parmezán.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára