ČO POTREBUJETE:
karfiol
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
sušené oregano
korenie na cesnakový chlebík (alebo sušený cesnak + cibuľa)
parmezán
čerstvá bazalka
AKO POSTUPOVAŤ:
Karfiol som nakrájala na plátky, čo sa ukázalo ako nepraktické. Takto som ho krájala, lebo som to chcela mať pekné 🙈
Odporúčam karfiol rozrobiť na ružičky, lebo plátky vám zostanú celé len pri stonke/hlúbe, zbytok sa rozpadne.
Karfiol dáme na plech, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Pokropíme ho olejom a pečieme na 215st., 30min. Potom ho vytiahneme, posypeme nastrúhaným parmezánom a ďalších 5min. dopečieme na 180st.
Upečený posypeme nasekanou bazalkou.
Podávala som so zemiakovou kašou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára