utorok 12. augusta 2025

Zapekaný karfiol s parmezánom / Oven roasted cauliflower with parmesan


ČO POTREBUJETE:

karfiol
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
sušené oregano
korenie na cesnakový chlebík (alebo sušený cesnak + cibuľa)
parmezán
čerstvá bazalka



AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol som nakrájala na plátky, čo sa ukázalo ako nepraktické. Takto som ho krájala, lebo som to chcela mať pekné 🙈 

Odporúčam karfiol rozrobiť na ružičky, lebo plátky vám zostanú celé len pri stonke/hlúbe, zbytok sa rozpadne.

Karfiol dáme na plech, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Pokropíme ho olejom a pečieme na 215st., 30min. Potom ho vytiahneme, posypeme nastrúhaným parmezánom a ďalších 5min. dopečieme na 180st.

Upečený posypeme nasekanou bazalkou.

Podávala som so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára