ČO POTREBUJETE:
neuvádzam veľkost hrnčeka, ide skôr o pomer
1 hrnček sezamových semien
1/4 hrnčeka olivového oleja
AKO POSTUPOVAŤ:
Sezamové semená opečieme na suchej panvici, na miernom ohni. Nesmieme ich nechať zhnednúť, treba ich premiešavať, aby sa opiekli rovnomerne. Keď uvoľnia vôňu a začnú troška meniť farbu, hneď ich odstavíme z ohňa a necháme ochládnuť.
Ochládnuté semienka dáme do mlynčeka na koreniny a pridáme z hrnčeka len 3/4-tinu olivového oleja. Vymixujeme pastu a olivový olej potom pridávame podľa potreby.
V dobre uzavretej nádobe vám pasta v chladničke vydrží niekoľko týždňov. Používa sa napríklad pri výrobe Hummusu alebo do Baba Ghanoush.
V receptoch som si vždy myslela, že čo to asi môže byť za ingrediencia,ale som ti vďačná za tento super jednoduchý recept.
OdpovedaťOdstrániťBudem rada, ak vam recept pomoze :)
OdpovedaťOdstrániťno fakt je to jednoduche....kupovana mi nechutila, ale mohla by som vyskusat tuto domacu verziu....sezam mam velmi rada :)
OdpovedaťOdstrániťTakto vyrobena neochutena, to nie je ziadna prevratna chut.. sezam a olej :) Ale hummus aj baba ghanoush to dochuti dobre. Len daj pozor, aby si prilis dlho neopekala sezam, on potom zhorkne.
Odstrániť