pondelok 17. januára 2011

Tahini pasta (neochutená, základná pasta)


11IMG_3290



ČO POTREBUJETE:

neuvádzam veľkost hrnčeka, ide skôr o pomer

1 hrnček sezamových semien
1/4 hrnčeka olivového oleja


11IMG_3292



AKO POSTUPOVAŤ:

Sezamové semená opečieme na suchej panvici, na miernom ohni. Nesmieme ich nechať zhnednúť, treba ich premiešavať, aby sa opiekli rovnomerne. Keď uvoľnia vôňu a začnú troška meniť farbu, hneď ich odstavíme z ohňa a necháme ochládnuť.

11IMG_3278


Ochládnuté semienka dáme do mlynčeka na koreniny a pridáme z hrnčeka len 3/4-tinu olivového oleja. Vymixujeme pastu a olivový olej potom pridávame podľa potreby.

11IMG_3287

11IMG_3288


V dobre uzavretej nádobe vám pasta v chladničke vydrží niekoľko týždňov. Používa sa napríklad pri výrobe Hummusu alebo do Baba Ghanoush.

4 komentáre:

  1. V receptoch som si vždy myslela, že čo to asi môže byť za ingrediencia,ale som ti vďačná za tento super jednoduchý recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no fakt je to jednoduche....kupovana mi nechutila, ale mohla by som vyskusat tuto domacu verziu....sezam mam velmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto vyrobena neochutena, to nie je ziadna prevratna chut.. sezam a olej :) Ale hummus aj baba ghanoush to dochuti dobre. Len daj pozor, aby si prilis dlho neopekala sezam, on potom zhorkne.

      Odstrániť